Σε αυτό το ποσοστό εντάσσεται κίνητρο για επιπλέον επιδότηση 10% για τους ιδιοκτήτες ακινήτων ενεργειακών κλάσεων Η και Ζ, οι οποίοι θα καταφέρουν να αναβαθμίσουν την ενεργειακή τάξη του ακινήτου τους τουλάχιστον στο Β’, ξεχωριστή προσαύξηση 10% λόγω της πανδημίας (για όσες κατοικίες υπαχθούν στο πρόγραμμα τα έτη 2020 και 2021) και επιπλέον 10% για Δήμους σε λιγνιτικές περιοχές.

Ενδεικτικό στοιχείο της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου στο νέο κύκλο του Εξοικονομώ είναι ότι μόνο στην Αττική, μέσα στο πρώτο πεντάλεπτο υποβλήθηκαν 10.000 αιτήσεις ενώ στο σύνολο έφτασαν τις 17.673 από τις οποίες εγκρίθηκαν 8.702, δεσμεύοντας το συνολικό ποσό των 144,8 εκατ. ευρώ σε 50 λεπτά.

Αντίστοιχα, μέσα σε 16 λεπτά εξαντλήθηκαν οι πόροι για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Βορείου Αιγαίου που μαζί με την Κρήτη απορρόφησαν σε ασύλληπτους χρόνους τους διαθέσιμους πόρους.

Το ΥΠΕΝ έχει στηρίξει από την πρώτη στιγμή το νέο πρόγραμμα που συγχρηματοδοτείται με κονδύλια από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης και υπολογίζεται να ρίξει στην αγορά ζεστό χρήμα ύψους 1,5 δισ. ευρώ.
Το Εξοικονομώ –Αυτονομώ επιδοτεί έως το 65% των παρεμβάσεων και ανάλογα με το εισόδημα κάθε δικαιούχου μπορεί να φτάσει έως το 95%.

Αυτό είναι κάτι που επιβεβαιώνει την διεισδυτικότητα που έχει στα ελληνικά νοικοκυριά αλλά και τους λόγους που η κυβέρνηση μέσα σε έξι μήνες ετοιμάζεται να ρίξει στην αγορά περίπου 2 δισ. ευρώ.

Την επέκταση του προγράμματος έχει ανακοινώσει ήδη ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος έχει προαναγγείλει την χρηματοδότηση με επιπρόσθετους πόρους 1 δισ. ευρώ μέχρι το προσεχές καλοκαίρι από το Ταμείο Ανάκαμψης. Τα κονδύλια αυτά θα προστεθούν στα 800 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνει το πρόγραμμα που είναι σε εξέλιξη.

Το σχέδιο όπως έχει ανακοινωθεί είναι αντίστοιχοι πόροι να απορροφούνται σε ετήσια βάση τα επόμενα χρόνια. Με το νέο γύρο χρηματοδότησης, θα καταφέρουν όπως αναφέρουν στο ΥΠΕΝ, να ενταχθούν και όσοι δεν πρόλαβαν το τρέχον πρόγραμμα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.