Μέχρι τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα του «Εξοικονομώ». Θα μείνει ανοιχτή για ένα μήνα. Μπόνους για πολυκατοικίες.

«Το πρόγραμμα ξεκινάει εντός του Νοεμβρίου» ανέφερε μιλώντας στο MEGA, η γγ Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ». «Προς το τέλος του μήνα. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει ειδική ιστοσελίδα το exoikonomo2021.gov.gr που είναι στη διάθεση του κοινού για να δει όλες τις σχετικές πληροφορίες» συμπλήρωσε η ίδια.

Η Αλεξάνδρα Σδούκου ξεκαθάρισε ότι η πλατφόρμα θα μείνει ανοιχτή για ένα μήνα, ενώ αναφέρθηκε και στο μπόνους που θα λάβουν οι πολυκατοικίες που θα θελήσουν να αναβαθμιστούν στο σύνολό τους: «Στα προηγούμενα προγράμματα άνοιγε η πλατφόρμα και αμέσως εξαντλούταν ο προϋπολογισμός. Τώρα η πλατφόρμα θα ανοίξει και θα μείνει ανοιχτή ένα μήνα για την υποβολή των αιτήσεων. Μετά θα γίνει μια συγκριτική αξιολόγηση των αιτήσεων με βάση κάποια κριτήρια. Υπάρχει και ένα bonus 10% για τις πολυκατοικίες που θέλουν να αναβαθμιστούν στο σύνολό τους».

Πόσα νοικοκυριά αφορά

Τα 50.000 αναμένεται να φτάσουν τα νοικοκυριά που θα επωφεληθούν από τις επιδοτήσεις, σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Τα ποσοστά των επιδοτήσεων ξεκινούν από το 40% και φτάνουν μέχρι και 75% ενώ καθορίζονται από το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα. Όπως στα προηγούμενα προγράμματα έτσι και σε αυτό θα υπάρχουν χρηματοδοτικά εργαλεία για το κόστος των εργασιών ώστε να καλυφθούν με τραπεζικό δανεισμό.

Ποιες παρεμβάσεις επιδοτούνται

  • Αντικατάσταση κουφωμάτων
  • Τοποθέτηση θερμομόνωσης
  • Συστήματα ψύξης – θέρμανσης
  • Αναβάθμιση φωτισμού

Ποια είναι τα κριτήρια

Προϋπόθεση για την ένταξη ακινήτου στο πρόγραμμα είναι να ανεβαίνει τρεις «ενεργειακές σκάλες».

Σχετικά με το εισόδημα το όριο είναι τα 50.000 ευρώ για ατομικό και τα 60.000 ευρώ για οικογενειακό.

Ειδική μέριμνα θα ληφθεί για μονογονεϊκές οικογένειες, πολυτέκνους και νοικοκυριά με ΑμεΑ

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.