Στο βραδινό δελτίο του κρατικού καναλιού φιλοξενήθηκε του βράδυ της Τρίτης 26 Ιανουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος, λίγες ώρες μετά την κατάθεσή του στην ερευνητική επιτροπή για τα «χρυσά διαβατήρια». Αίσθηση φυσικά προκάλεσε η ατάκα που είπε μεταξύ άλλων καταθέτοντας στην επιτροπή, ότι είπε στον Πρόεδρο ότι «πρέπει να σταματήσουμε να κλέβουμε και βάζω και τον εαυτό μου μέσα».

Εξηγώντας το τι ακριβώς εννοούσε στην παρέμβασή του είπε ότι «εκείνο που ήθελα να πω λέγοντας στον ΠτΔ “πρέπει να σταματήσουμε να κλέβουμε” και το είπα σε πληθυντικό αριθμό είναι άκομψο.

Δεν πέσαμε από το φεγγάρι ούτε εγώ ούτε ο Πρόεδρος σ’αυτόν τον τόπο. Γνωρίζουμε τα δεδομένα. Ήθελα να πω ότι τόσο ο Πρόεδρος όσο και γω πρέπει να ρίξουμε το βάρος μας και να πείσουμε εκείνους που κλέβουν ότι πρέπει να σταματήσουν».

«Έχουμε τη δυνατότητα να πάμε καλά από οικονομικής άποψης, έχουμε καλή βάση. Αν προσέξουμε και δεν κλέβουμε, η οικονομία μας θα πάει καλά. Όταν έχουμε σωστή οικονομία μπορούμε να συνομιλούμε και να φτιάξουμε και την Εθνική μας Φρουρά. Εκείνο που έχει αξία σήμερα.. δεν είναι οι πολλοί που πολεμούν αλλά το iq του στρατιώτη. Ευτυχώς οι νεαροί μας σήμερα και μορφωμένοι είναι και υψηλό iq έχουν. Είναι πολύ υψηλότερο από τους Τούρκους. Αν έχουμε και μοντέρνα οπλικά συστήματα είναι αυτά που πολεμούν μαζί με το iq του στρατιώτη», είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

«Εννοούσα ότι εγώ και ο Πρόεδρος πρέπει να ρίξουμε το βάρος μας και να πείσουμε αυτούς που κλέβουν να σταματήσουν. Δεν σήμαινε (σ.σ η δήλωση) ότι εγώ και ο Πρόεδρος είμαστε κλέφτες και πρέπει να σταματήσουμε.

Μερικοί κακεντρεχείς παρεξήγησαν τον πληθυντικό που έβαλα», επανέλαβε.

Στη συνέχεια ο Προκαθήμενος ερωτήθηκε και για τη δήλωση του σε συνέντευξη στον Πολίτη περί «δυο κρατών». Ο ίδιος είπε ότι ήταν λάθος του να πει δημόσια μια σκέψη που του εκμυστηρεύτηκε ο ΠτΔ και τόνισε ότι τώρα δεν είναι στα πλάνα του κάτι τέτοιο αλλά ούτε τότε που του το είπε αφού ήταν απλώς μια σκέψη.

Ερωτηθείς για το πότε ο ΠτΔ του είπε την σκέψη του για τα δυο κράτη και αν θυμάται χρονική περίοδο, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι ήταν πριν από τις εκλογές του 2018.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.