Επείγουσα εντολή από την Ιερά Σύνοδο:

Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η οποία συνεδρίασε την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017, υπό την προεδρία του Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, απεφάσισε να στείλει κατεπείγουσα εντολή στον Αρχιεπίσκοπο Γέροντα Αμερικής κ. Δημήτριο, ζητώντας τον να παράσχει όσον τάχιστα εξηγήσεις υπευθύνως στον Πατριάρχη και τη Σύνοδο για τα οικονομικά προβλήματα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Επίσης το Πατριαρχείο και ο Πατριάρχης ζητούν να πληροφορηθούν πού βρίσκεται το θέμα του Καταλόγου των Υποψηφίων για εκλογή αρχιερέων και συγκεκριμένα για το ζήτημα της εκλογής στη Μητρόπολη Σικάγου.

Εκφράσθηκε φόβος πως με την παρελκυστική τακτική του Αρχιεπισκόπου κ. Δημητρίου το Σικάγο δεν θα αποκτήσει Μητροπολίτη ούτε και τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Επίσης στη Σύνοδο έγινε έντονη συζήτηση για την Ελληνική γλώσσα και Παιδεία στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, καθότι είναι γνωστή σε όλους η παρακμιακή κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί και αυτό το μείζον θέμα της Παιδείας και το κλείσιμο των σχολείων.

Τον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο επιχείρησε να υπερασπισθεί ο Μητροπολίτης Πίτσμπουργκ κ. Σάββας, ο οποίος ως γνωστόν είναι πνευματικό βλάστημα του Αρχιεπισκόπου κ. Δημητρίου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.