Αναγνωρίστηκαν τα εκκλησιαστικά κειμήλια που είχαν βρει οι αστυνομικοί στην κατοχή του ιερόσυλου.

Αναγνωρίστηκαν τα εκκλησιαστικά κειμήλια που είχαν βρει οι αστυνομικοί στην κατοχή του ιερόσυλου που είχε κλέψει την λειψανοθήκη του Αγίου Χαραλάμπους από την ομώνυμη εκκλησία στην Πάτρα τον Φεβρουάριο και εξιχνιάστηκαν άλλες τρεις κλοπές που είχε διαπράξει σε ναούς στην Αχαΐα και στην Ηλεία.

Όπως αποδείχθηκε από την εξέλιξη των ερευνών που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Πατρών και της Ασφάλειας Ήλιδας, ο Έλληνας δράστης τα είχε κλέψει από την εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ερυμάνθεια Αχαΐας, από το ασκητήριο του Αγίου Γεωργίου Πορτών Αχαΐας και από την εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αμαλιάδα. Τα κειμήλια αποδόθηκαν στους εφημέριους των ναών και σε βάρος του ιερόσυλου σχηματίστηκε νέα δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή, που υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών.

Ο ιερόσυλος και μια γυναίκα συνεργός του είχαν συλληφθεί στις 10 Φεβρουαρίου και στα σπίτια τους οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν βρει την επίχρυση λειψανοθήκη με τμήμα λειψάνου του Αγίου Χαράλαμπους, δύο χρυσές αλυσίδες που είχαν κλέψει από τον ίδιο ναό, εικόνες και πλήθος εκκλησιαστικά είδη και άλλα αντικείμενα που δεν είχε εξακριβωθεί από πού προέρχονταν, καθώς και δύο αεροβόλα όπλα και ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν.

Αρχικά, είχε εξιχνιαστεί μια ακόμη κλοπή που είχε διαπράξει το ζευγάρι την περασμένη Τρίτη από το ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στην περιοχή Φραγκαβίλλα της Αμαλιάδας, όπου είχαν αρπάξει από την εικόνα της Παναγίας ένα σετ κοσμημάτων που είχαν αφιερώσει πιστοί. Ο ιερόσυλος, που είναι σεσημασμένος για κλοπές, είχε οδηγηθεί μαζί με τη συνεργό του στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών και τους είχε ασκηθεί δίωξηγ ια διακεκριμένη κλοπή από τόπο θρησκευτικής λατρείας, παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.