Με αφορμή νέες δηλώσεις του για τον Άγιο Παίσιο και τα θαύματα του Αγίου.

«Η σειρά είναι ένα θρησκευτικό παραμύθι. Τα θαύματα του Παΐσιου μπορούμε να τα εξηγήσουμε με όποιον τρόπο θέλετε: από οράματα μέχρι ψυχωτικά επεισόδια, μέχρι οτιδήποτε. Από ιστορικό να έχουμε κάποιο τεκμήριο ότι αυτά τα θαύματα…», σημείωσε ακόμη ο Π. Τατσόπουλος.

«Αυτή η σειρά δεν παρουσιάστηκε σαν ένα θρησκευτικό παραμύθι, αλλά σαν μια ιστορική σειρά. Αν βγούμε αύριο μεθαύριο να πούμε “η Χιονάτη δεν είναι παραμύθι, είναι πραγματική ιστορία”. Καταλαβαίνετε πώς οδηγούμε τον κόσμο στην αποβλάκωση;».

«Δεν προσβάλω τίποτα», λέγοντας πως άλλοι είναι εκείνοι που κάνουν κάτι τέτοιο, καθώς «προβάλλουν την κοινή λογική, τον ορθό λόγο, όλοι αυτοί οι τσαρλατάνοι που χρησιμοποιώντας παραμύθια, έχουν το θράσος -για πρώτη φορά μεταπολιτευτικά- να τα παρουσιάζουν ως θρησκευτικά γεγονότα».

Για τη δήλωση αυτή , Ιεράρχης τόνισε στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE πως τα θαύματα του Αγίου Παισίου, τα επίσημα, είναι αποτυπωμένα σε βιβλία που έχει εγκρίνει Σύνοδος Εκκλησιών ΕΠΙΣΗΜΑ. Τον Άγιο Παίσιο τον αγιοποίησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όποιος προσβάλει και αμφισβητεί τους θεσμούς είναι υπόλογος των πράξεων του.

Με μικρότερα παραπτώματα έχουν αφορισθεί στο παρελθόν άλλοι!, Σημειώνει ο Ιεράρχης!

Κυριακή Κοντή γιορτή.

@ekklisiaonline

Ιεράρχης εξετάζει αφορισμό του Τατσόπουλου για όσα είπε για Αγιο Παισιο#τατσοπουλος #παισιος

♬ πρωτότυπος ήχος – Εκκλησία Online

Καραγιάννης Ανδρέας

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.