Όπως πληροφορούμαστε εξεσήμησε προς Κύριον σήμερα ο πολλά ταλαιπωρηθείς εν διασωληνώσει λόγω του φονικού Κορονοϊού, Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος (κατά κόσμον Χαράλαμπος Παπανικολάου), εκ της Αδελφότητας της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού του Ολύμπου, η οποία ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Ελασσώνος. Αιωνία η μνήμη του!

Ήδη προ ολίγων λεπτών αναγγέλλεται από τον Αρχιμανδρίτη Πορφύριο Μπατσαρά στο facebook: “EKOIMHΘH O AΓAΠHTOΣ AΔEΛΦOΣ MAΣ Π. XPIΣTOΦOPOΣ. EYXEΣΘE ΓIA THN ANAΠAYΣH THΣ ΨYXHΣ TOY. Μόλις μάς ήρθε. Έφυγε ο αθώος αυτός άνθρωπος. Η ασθένεια να του λογισθεί ως μαρτύριο. Καλόν Παράδεισο να βρει. Κουράγιο και δύναμη και ελπίδα στην Αδελφότητα του Σπαρμού.”

Με αισθήματα ψυχικής οδύνης αγγέλλεται εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσώνος, η προς Κύριον εκδημία του πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Χριστοφόρου Παπανικολάου, Ιεροκήρυκος της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως και αδελφού της Ιεράς Μονής αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου.

Η εξόδιος ακολουθία του εκλιπόντος ιερομονάχου θα τελεσθεί σήμερα Τετάρτη 27 Ιανουαρίου και ώρα 11 π.μ. στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό του αγίου Δημητρίου Ελασσώνος. Εν συνεχεία το σκήνωμα θα μεταφερθεί στην Ιερά Μονή αγίας Τριάδος Σπαρμού, όπου θα τελεσθεί η εξόδιος ακολουθία εις κληρικούς και θα ακολουθήσει ο ενταφιασμός στο κοιμητήριο της Μονής.

Να σημειωθεί πως οι ιερές ακολουθίες, τόσο στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό, όσο και στο καθολικό της ιεράς Μονής αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου, θα τελεσθούν βάσει των προβλεπομένων περιοριστικών μέτρων προστασίας κατά του covid-9.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.