Εξαρθρώθηκε η σπείρα, η οποία είχε κλέψει πάνω από 15 εκατομμύρια λίρες (1.5 εκατ. ευρώ) από σπίτια πολλών διασήμων στην Τουρκία, ενώ είχε διαρρήξει και το σπίτι του παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στα Θεραπειά της Κωνσταντινούπολης, το Νοέμβριο του 2019, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδος ΤΟ ΕΘΝΟΣ.

Συνελήφθησαν 6 από τους συνολικά 8 υπόπτους, ενώ καταζητείται ακόμη ο αρχηγός της σπείρας Αλί Ρίζα Τσ. Η επονομαζόμενη σπείρα των «Ελίτ» μέσα σε 2 μήνες είχε διαρρήξει πάνω από 14 σπίτια, μπαίνοντας σε οικίες γνωστών ηθοποιών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών. Η συνολική λεία τους υπολογίζεται στα 15 εκατομμύρια. λίρες (1.5 εκατ. ευρώ).

Η πρώτη τους διάρρηξη ήταν το σπίτι του Οικ. Πατριάρχη Βαρθολομαίου στις 16 Νοεμβρίου 2019. Η βοηθός του Πατριάρχη, Ελενίτσα Σαριγιανοπούλου, είχε ειδοποιήσει τότε την τουρκική αστυνομία, όταν είδε το τζάμι του καθιστικού σπασμένο και τα φώτα αναμμένα. Η διάρρηξη έγινε την ώρα που ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συμμετείχε σε κοινωνική εκδήλωση στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Οι μασκοφόροι διαρρήκτες έψαξαν τους χώρους της οικίας, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάποιο αντικείμενο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.