Συναχθήκαμε όλοι στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου για να τιμήσουμε έναν ακούραστο εργάτη του Ευαγγελίου. Έξι μήνες συμπληρώθηκαν το Σάββατο 17 Ιουλίου 2021 από την εκδημία του μακαριστού πατέρα μας Βασιλείου Λ. Βασιλείου.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου εψάλη ο όρθρος, Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του, από τον προϊστάμενο της ενορίας π. Νέστορα Γκουρομίσιο, τον π. Μιχαήλ Πετρόπουλο και τον Ιεροδιάκονο Ιωάννη Μπατσή.

Οι Ιερείς, μαζί με ενορίτες προσήλθαν στο μνήμα του μακαριστού πατρός Βασιλέιου, που ευρίσκεται στο προαύλιο του Ιερού Ναού και τέλεσαν ιερό Τρισάγιο.

Ο πατέρας Βασίλειος, είχε κατανοήσει το αληθές και βαθύ νόημα του χριστιανισμού που είναι η σταυρική ζωή. Για εμάς στάθηκε το σύμβολο της αγιότητος, της ανιδιοτέλειας και της εκουσίου πτωχείας. Αντιμετώπιζε με υπομονή και ανοχή ότι κακό του προξενούσαν. Ήταν πάντοτε ακέραιος στην πίστη και στο ήθος, ζητούσε με πολύ πόνο το έλεος του Θεού για όλη την Ενορία και για τον καθένα προσωπικά. «Όλοι σε θλίψαμε, γι’ αυτό σου ζητάμε να μας συγχωρέσεις και να εύχεσαι για εμάς στον Κύριο μας Ιησού Χριστό».

Μακαριστέ πατέρα Βασίλειε, είθε ο Κύριος να σε αναπαύει στα ουράνια δώματα Του, εκεί που κατοικεί η δικαιοσύνη.

Κοιμήσου πατέρα Βασίλειε, κοιμήσου… παντοτινή θα μένει μέσα μας η θύμηση σου!

Ας είναι αιωνία η μνήμη του. Να έχουμε την ευχή του και να πρεσβεύει πάντοτε για όλους μας.

Χριστός Ανέστη!

Προσδοκούμε ανάσταση νεκρών, πατέρα Βασίλειε!

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.