Την Κυριακή 22 Ιουλίου ε.έ. τελέστηκε το εξάμηνο Μνημόσυνο του μακαριστού π. Κυριακού Κόγιου, Ιερομονάχου της Ιεράς Μονής Οσίου Λουκά, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Στειρίου, όπου διηκόνησε επί δεκαπενταετία.

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος, με την συμμετοχή των κατοίκων του Στειρίου, οι οποίοι γνώριζαν και είχαν συνδεθεί με τον μακαριστό π. Κυριακό, και προσήλθαν στη Θεία Λειτουργία και στο Ιερό Μνημόσυνο για να προσευχηθούν για την ανάπαυση της ψυχής του.

Ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος είχε συνδεθεί με τον π. Κυριακό στην Ιερά Μονή Οσίου Λουκά, ευχήθηκε ο Κύριος της ζωής και του θανάτου να αναπαύει την ψυχή του και να δίνει στους οικείους του ενίσχυση, δύναμη και παρηγορία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν παράκληση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου καθώς και των κατοίκων του χωριού να τελεσθεί το Μνημόσυνο στο Στείρι, δείχνοντας έτσι την αγάπη τους και την εκτίμησή τους στον μακαριστό π. Κυριακό, ο οποίος είχε εργασθεί με ζήλο στην Ενορία τους και το έργο του στο χωριό είναι αξιοθαύμαστο.

Συγκεκριμένα ανήγειρε το πνευματικό κέντρο και το πρεσβυτέριο που πραγματικά κοσμούν την έξοδο του χωριού, ανήγειρε τον Κοιμητηριακό Ναό των Αγίων Αναργύρων, τον οποίο αγιογράφησε εξ ολοκλήρου, αγιογράφησε τον Ενοριακό Ναό και εξωράισε όλα τα εξωκκλήσια, όπως του Αγίου Συμεών.

Εξάμηνο Μνημόσυνο μακαριστού Ιερομονάχου π. Κυριακού Κόγιου

Εξάμηνο Μνημόσυνο μακαριστού Ιερομονάχου π. Κυριακού Κόγιου


Εξάμηνο Μνημόσυνο μακαριστού Ιερομονάχου π. Κυριακού Κόγιου


Εξάμηνο Μνημόσυνο μακαριστού Ιερομονάχου π. Κυριακού Κόγιου

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.