ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΣ: Την έντονη δυσαρέσκειά του εξέφρασε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ.κ Μακάριος, στην επιστολή του προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, για την απαγόρευση της συμμετοχής του λαού στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Μάχης των Οχυρών στο Ρούπελ.

“Πως είναι δυνατόν να επιτρέπεται η συγκέντρωση 14.000 ανθρώπων σε αγώνα μπάσκετ σε κλειστό γήπεδο και να απαγορεύεται η προσέλευση πολιτών σε ανοιχτό χώρο για να αποτιμήσουν φόρο τιμής στους ήρωες που πολέμησαν για την ελευθερία της πατρίδας τους”, αναφέρει μεταξύ άλλων.

Διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρει η επιστολή του Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου στον ΥΠΑΜ Νίκο Παναγιωτόπουλο:
«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Δια της παρούσης μου επιτρέψατέ μου να εκφράσω την έντονη δυσαρέσκειά μου καθώς και την διαμαρτυρία μου καθώς και όλων των κατοίκων τής περιοχής μας για την απαγόρευση της συμμετοχής του λαού στις εορταστικές εκδηλώσεις των οχυρών του Ρούπελ την παρελθούσα Κυριακή 10η Απριλίου 2022.

Σεις, ως εκ της θέσεώς σας, γνωρίζετε πολύ καλά ότι πρόκειται περί εορτασμού μεγίστης σημασίας και για τον τόπο μας, αλλά και για ολόκληρη την πατρίδα μας. Δεν μπορώ να αντιληφθώ την αιτία ένεκα της όποιας ελήφθη η απόφασης αυτή υπό των υπευθύνων. Εάν απεφασίσθη τούτο πρός αποφυγήν διασποράς του κορονοϊού, σάς αναφέρω ότι χθες 11η Απριλίου και στον αγώνα μπάσκετ μεταξύ των ομάδων Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού συμμετείχαν 14.000 φίλαθλοι. Αυτή την πληροφορία ελάβαμε εγκύρως από τα μέσα ενημερώσεως.

Γιατί επιτρέπεται η αθρόα προσέλευση των οπαδών στα γήπεδα; Γιατί δεν επιτρέπεται η προσέλευση ανθρώπων σε μία εθνική και ιστορική εορτή και μάλιστα σε ανοικτό χώρο; Σας αναφέρω ότι προ της πανδημίας η συμμετοχή του λαού στην εκδήλωση ήταν συγκινητική. Οι άνθρωποί μας κατά χιλιάδες επισκέπτονταν τον χώρο, απέδιδαν τιμή και σεβασμό στους ήρωες, μάθαιναν την ιστορία. Σήμερα, δυστυχώς, όλα έχουν λησμονηθεί.

Αδυνατώ να αντιληφθώ πως και από ποιους λαμβάνονται τέτοιου είδους αποφάσεις. Λυπάμαι πάρα πολύ ως Επίσκοπος του τόπου, για τον αποχρωματισμό και την αποϊεροποίηση κάθε παραδόσεως που σχετίζεται με την πίστη μας και την πατρίδα μας. Παρακαλώ για την επέμβασή σας ώστε, αφ’ ενός τα μέτρα κατά τής πανδημίας να τηρούνται όπως πρέπει και αφ’ ετέρου να αποδίδεται η δέουσα σημασία και αξία σε γεγονότα και πρόσωπα της ιστορίας μας ενώπιον των όποιων γονυκλινείς πρέπει να καταφεύγουμε όλοι μας.

Και πώς είναι δυνατόν ακριβώς σε ένα μήνα από σήμερα να επιτραπεί στο Δήμο Σιντικής να πραγματοποιήσει την ίδια ακριβώς εκδήλωση, ως αναβίωση και θεατρικό δρώμενο με την άδειά σας και τη συμμετοχή μεγάλου πλήθους κατοίκων μας και ο ηρωικός Στρατός μας να υποστέλλει τις σημαίες τόσο εύκολα τοποθετώντας περιπολικά αυτοκίνητα της Αστυνομίας, απαγορεύοντας την άνοδο στα Οχυρά του Ρούπελ όταν μάλιστα καθημερινά τα επισκέπτονται αρκετά λεωφορεία με μαθητές και πολλούς άλλους Έλληνες από διάφορες περιοχές.

Σάς εύχομαι Καλή Ανάσταση».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.