ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ: Παρότι οι 1.000 τούρκοι στρατοχωροφύλακες που είχαμε δει να αναπτύσσονται τον περασμένο Μάρτιο, και να κατευθύνουν τους μετανάστες προς την Ελλάδα, έχουν μειωθεί στους περίπου 200, αυτοί συνεχίζουν τις προκλήσεις με ψυχολογικές και ηλεκτρονικές επιθέσεις.

Χρησιμοποιούν μεγάφωνα σε υψηλή ένταση βάζοντας πολεμικά εμβατήρια και εκπέμπουν θρησκευτικά μηνύματα.

Άλλες φορές εκτοξεύουν πυροτεχνήματα ή ανάβουν καπνογόνα. Αποκορύφωμα ήταν το “γλέντι” που διοργάνωσαν απέναντι από τις Καστανιές Έβρου μετά την απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί. Χοροί, τραγούδια και πυροβολισμοί πανηγυρισμών διήρκεσαν όλο το βράδυ.

Κλιμάκωση των προκλήσεων

Η πιο σοβαρή κλιμάκωση έρχεται από την διαπίστωση των ελληνικών αρχών για την κίνηση κλειστών φορτηγών κατά μήκος του ποταμού Έβρου σε κοντινά σημεία των συνόρων με την Ελλάδα, τα οποία φέρεται να έχουν στο εσωτερικό τους ηλεκτρονικό εξοπλισμό JAMMER.

Πρόκειται για μηχανισμό που προκαλεί επιθέσεις παρεμβολών και αποκόπτει τις επικοινωνίες ασυρμάτων και κινητών τηλεφώνων κάτι που διαπίστωσαν αστυνομικοί και στρατιωτικοί από την δυσκολία επικοινωνίας ανάμεσά τους κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων αποτροπής διέλευσης μεταναστών.

Πρόσφατα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης ανέφερε πως οι Τούρκοι κατασκευάζουν έργο πυκνής ηλεκτρονικής επιτήρησης συνόρων από τον Βορρά έως τη θάλασσα, με την Ελλάδα να προβαίνει σε παρόμοιο έργο επέκτασης του έργου ηλεκτρονικής επιτήρησης και διασύνδεσης με ολοκληρωμένο σύστημα, το οποίο θα είναι έτοιμο τους επόμενους μήνες.

Σε ψυχολογικό και ηλεκτρονικό πόλεμο προβαίνει η τουρκική πλευρά, στον Έβρο, με πολεμικά εμβατήρια, πυροτεχνήματα αλλά και κλειστά φορτηγάκια παρεμβολής και αποκοπής σήματος ασυρμάτων και κινητών τηλεφώνων.

Μπορεί τον τελευταίο μήνα να αυξήθηκαν οι μεταναστευτικές ροές στον Έβρο κατά 20%, οι ελληνικές επιχειρήσεις αποτροπής αυξήθηκαν κατά 50%, αλλά τον τελευταίο μήνα έχει έχει κλιμακωθεί ο ψυχολογικός και ηλεκτρονικός πόλεμος από την Τουρκική πλευρά.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 3 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.