Το ανώτερο επιτελείο της Frontex αποφάσισε να αναβαθμίσει τον κίνδυνο στα ελληνοτουρκικά σύνορα, λόγω της μεταναστευτικής πίεσης, σε υψηλό. Η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν και αιτήματος της ελληνικής κυβέρνησης.

«Αναθεωρήσαμε (…) το επίπεδο συναγερμού για όλα τα σύνορα με την Τουρκία σε υψηλό», ανέφερε μία εκπρόσωπος της υπηρεσίας αυτής σε ανακοίνωση που εξέδωσε στις Βρυξέλλες. «Λάβαμε αίτημα επιπρόσθετης βοήθειας από την Ελλάδα. Έχουμε ήδη λάβει μέτρα για να αναπτύξουμε τεχνικό εξοπλισμό και επιπρόσθετες δυνάμεις στην Ελλάδα», πρόσθεσε η ίδια εκπρόσωπος.

Την ίδια ώρα στην Αθήνα η κυβέρνηση αντιλαμβανόμενη την κρισιμότητα της κατάστασης στα σύνορα, προχωρεί σε έκτακτες διαδικασίες με πρώτη τη σύγκλιση του ΚΥΣΕΑ που θα συνεδριάσει στις 18:00 της Κυριακής. Οι ελληνικές αρχές με επαναλαμβανόμενα μηνύματα μέσω κινητών (sms) ειδοποιούν τους μετανάστες και πρόσφυγες πως τα σύνορα του Έβρου έχουν σφραγιστεί και πως δεν πρέπει να έρχονται στην Ελλάδα.

Αναλυτικά το μήνυμα στα Ελληνικά:

«Από το Ελληνικό κράτος: Η Ελλάδα ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας των συνόρων της μέγιστο επίπεδο. Μην επιχειρήσετε να περάσετε παράνομα τα σύνορα».

Στην Τουρκία και στα στέκια των διακινητών κυκλοφόρησε με ένταση η πληροφορία πως επειδή τα σύνορα του Έβρου είναι σφραγισμένα, τα κύματα των μεταναστών θα πρέπει να μετακινηθούν προς τα παράλια. Μένει να αποδειχθεί και στην πράξη ότι εφαρμόζεται ένα δεύτερο στάδιο μεθοδευμένης και οργανωμένης προώθησης μεταναστών από τις τουρκικές αρχές και τα ελεγχόμενα από αυτούς κυκλώματα διακινητών, προς τα ελληνικά νησιά του Β. Αιγαίου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.