Η καταστροφική πυρκαγιά στην Δαδιά έχει καταστρέψει τεράστιες εκτάσεις γης και περιουσιών, όμως το απίστευτο είναι πως το εκκλησάκι έμεινε απείραχτο από τις φλόγες.

Αν και οι πύρινες φλόγες που έκαιγαν επί μέρες κατάπιαν τα πάντα στο πέρασμα τους στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς-Λευκίμης, το εκκλησάκι του Αγίου Ραφαήλ που βρίσκεται κοντά στην Ιερά Μονή της περιοχής όχι μόνο δεν κάηκε, αλλά ούτε καν μαύρισαν οι τοίχοι του, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που παρουσιάζει το evros-news.gr.

Είναι πραγματικά να μένει άφωνος κανείς από την φωτογραφία, αλλά και από το βίντεο με το εκκλησάκι του Αγίου Ραφαήλ στην «καρδιά» του δάσους της Δαδιάς, να έχει μείνει άθικτο και απείραχτο, αν και γύρω του όλα έχουν καεί από την καταστροφική πυρκαγιά.

Όταν οι πυροσβέστες αντίκρισαν το εκκλησάκι του Αγίου Ραφαήλ στην Δαδιά
To εκκλησάκι του Αγίου Ραφαήλ κατασκευάστηκε το 1993 και οι πυροσβέστες, αλλά και όσοι ακόμα το αντίκρισαν επιθεωρώντας την καταστροφή του δάσους, έμειναν πραγματικά έκθαμβοι με αυτό που συνέβη. Λες και ένα αόρατο χέρι σταμάτησε τις φλόγες ελάχιστη απόσταση πριν το εκκλησάκι και ενώ πολύ κοντά, δίπλα του είχαν καεί όσα δέντρα υπήρχαν.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.