Ενισχυμένη η αστυνόμευση σε ευρωπαϊκές χώρες.

Στην Ιταλία, ειδική εγκύκλιος εστάλη στους νομάρχες της χώρας. Οι σχετικές οδηγίες, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αφορούν την ενίσχυση των μέτρων φύλαξης και των δραστηριοτήτων πρόληψης κάθε είδους επίθεσης, με πτήσεις ελικοπτέρων πάνω από κεντρικά σημεία των ιταλικών πόλεων, ειδικά την παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, όταν διοργανώνονται πολλές υπαίθριες συναυλίες.

Στη Γερμανία, η αστυνομία πραγματοποίησε το Σάββατο ελέγχους στον καθεδρικό της Κολωνίας με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, έπειτα από μια «αναγγελία κινδύνου» για τη νύχτα του Αγίου Σιλβέστρου, δηλαδή την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. «Μολονότι η πληροφορία αφορά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, θα φροντίσουμε από απόψε για την ασφάλεια των επισκεπτών του καθεδρικού ναού, ενόψει των Χριστουγέννων», είπε ο αρχηγός της αστυνομίας της Κολονίας, Μίχαελ Έσερ.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild, οι υπηρεσίες ασφαλείας της Αυστρίας, της Γερμανίας και της Ισπανίας έχουν ενδείξεις βάσει των οποίων ισλαμιστική οργάνωση ήθελε να διαπράξει επιθέσεις στην Ευρώπη, πιθανότατα το βράδυ της Πρωτοχρονιάς και τα Χριστούγεννα. Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, οι στόχοι ενδέχεται να είναι ναοί στην Κολωνία, τη Βιέννη και τη Μαδρίτη.

Αυστρία: Τρεις συλλήψεις υπόπτων
Τρία πρόσωπα για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι συνδέονται με ισλαμιστικό δίκτυο συνελήφθησαν στην Αυστρία, ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας, την ώρα που ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τις εκκλησίες και τις χριστουγεννιάτικες αγορές, λόγω του «αυξημένου κινδύνου» τρομοκρατικής επίθεσης.

Το υπουργείο Εσωτερικών διευκρίνισε ότι οι αρχικές συλλήψεις, που έγιναν το Σάββατο, ήταν τέσσερις. Ο ένας από τους συλληφθέντες αφέθηκε ελεύθερος ενώ οι υπόλοιποι παραμένουν υπό κράτηση, μέχρι να ολοκληρωθούν οι συμπληρωματικές έρευνες.

Επικαλούμενη τον «αυξημένο κίνδυνο» η αστυνομία ενίσχυσε τους ελέγχους κυρίως γύρω από εκκλησίες, άλλους χώρους λατρείας και τις χριστουγεννιάτικες αγορές της Βιέννης. Ο εκπρόσωπος της σημείωσε πάντως ότι «δεν υπάρχει κάποια άμεση απειλή επίθεσης» στην αυστριακή πρωτεύουσα.

Το Σάββατο η αστυνομία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «τρομοκράτες στην Ευρώπη καλούν για τη διάπραξη επιθέσεων εναντίον χριστιανικών εκδηλώσεων, ιδίως γύρω στην 24η Δεκεμβρίου».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.