Μεγαλειώδης διαδήλωση για την Ευρώπη στο Μόναχο: Όπως μας ενημερώνει ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας, Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου π. Απόστολος Μαλαμούσης, η Εκκλησία της Βαυαρίας ήταν παρούσα στη μεγαλειώδη διαδήλωση για την Ευρώπη στο Μόναχο.

Στο Μόναχο έλαβε χώρα την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 μία εβδομάδα πριν τις ευρωπαικές εκλογές, μια μεγαλειώδης διαδήλωση με κεντρικό θέμα:

Μια Ευρώπη για όλους – Η φωνή σου ενάντια στον εθνικισμό

Περίπου 50 οργανώσεις, ιδρύματα και σύλλογοι διοργάνωσαν τη διαδήλωση, η οποία είχε μεγάλο παλμό, λόγω και της συμμετοχής χιλιάδων νέων.

Η πορεία ξεκίνησε από την Odeosnplatz του Μονάχου με ομιλίες κατά του ρατσισμού, για βοήθεια των προσφύγων που βρίσκουν τραγικό θάνατο στις εμπόλεμες περιοχές και πνίγονται στη Μεσόγειο, για Δημοκρατία και ελευθερία γνώμης, για κοινωνική δικαιοσύνη, για την οικολογία, για τα ανθρώπινα δικαιώματα κ.ά. και με χιλιάδες πανώ διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Η Εκκλησία μας έλαβε μέρος στην πορεία με τον Πρωτοπρεσβύτερο Απόστολο Μαλαμούση, Αρχιερατικό Επιτετραμμένο για τις δημόσιες σχέσεις με τη Βαυαρική Πολιτεία.

Ο π. Απόστολος Μαλαμούσης μετείχε στην οργάνωση «Το Μόναχο είναι πολύχρωμο» («München ist bunt») που δηλώνει ότι η πόλη του Μονάχου είναι ανοικτή για όλους, ασχέτως καταγωγής, γλώσσης, θρησκεύματος, και πολιτιστικής ταυτότητας. Το σύνθημα «Το Μόναχο είναι πολύχρωμο» είναι μια δυναμική απάντηση στο νεοναζισμό που από την εποχή του Χίτλερ έχει το καφέ χρώμα ως επιλογή του για την απάνθρωπη ιδεολογία του.

Τον π. Απόστολο χαιρέτισαν με εγκαρδιότητα η αρχηγός των Πρασίνων στη Βαυαρική Βουλή κ. Katharina Schulze, καθώς επίσης και εκπρόσωποι των πολυπληθών ομάδων.

Να σημειωθεί ότι παρόμοιες μεγαλειώδεις πορείες έλαβαν μέρος και σε άλλες πόλεις της Γερμανίας.

Με ευχές
Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης

Απόστολος Μαλαμούσης

ευρωεκλογές 2019 μόναχο

Στη φωτογραφία ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης και η αρχηγός των Πρασίνων στη Βαυαρική Βουλή κ. Katharina Schulze.

Απόστολος Μαλαμούσης διαδήλωση

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.