Παρουσία πλήθος πιστών τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022 ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Σπυρίδωνος, Επισκόπου Τριμυθούντος του Θαυματουργού στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου στο Αιγάλεω.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Πρωτοπρ. Δικαίο Παπαδόδημα, τους Εφημερίους π. Γεράσιμο Γκουντρουμπή, π. Στέφανο Βερύκοκο, π. Θεόδωρο Μητρόπουλο και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος αναφέρθηκε στον Άγιο Σπυρίδωνα και τις αρετές του.

«Πράος και ταπεινός ο Άγιος Σπυρίδων γιατί παραιτήθηκε από τον δικό του εγωισμό, παραιτήθηκε από τα δικά του δικαιώματα, που συνήθως ισχυριζόμαστε ότι έχουμε, και αφέθηκε στο έλεος και την μακροθυμία του Χριστού» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χρυσόστομος.

Σε άλλο σημείο ο Θεοφιλέστατος πρόσθεσε: «Η ταπείνωση και η πραότητα του Χριστού ήταν που συγκλόνισε τον Άγιο Σπυρίδωνα και έτσι αυτός ο πράος και ταπεινός αγάπησε πολύ τον Χριστό, γιατί η βάση της ταπείνωσης και της πραότητος είναι η αγάπη».

«Ο μακάριος Σπυρίδων από αγάπη φλογιζόταν και έτσι έκδηλα τα χαρίσματα της αγάπης του τα έδινε σε όλους τους ανθρώπους και γι’ αυτό είναι γνήσιος μιμητής Ιησού Χριστού. Αυτό είναι το κύριο γνώρισμα των Χριστιανών, να αγαπούμε. Η αγάπη του Θεού εκτείνεται σε όλους τους ανθρώπους αδιακρίτως. Αυτής της αγάπης καταξιώθηκε και ο Άγιος Σπυρίδων» συμπλήρωσε ο Θεοφιλέστατος.

Κλείνοντας ο κ. Χρυσόστομος μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλεξίου και συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ναού π. Δικαίο και τους συνεφημερίους του για τις εργασίες αποκατάστασης των Αγιογραφιών υπογραμμίζοντας πως: «μέσα από τις αγιογραφίες ο νους μας και η καρδιά μας να στρέφεται προς τα άνω, γιατί όταν εισερχόμαστε μέσα στην εκκλησία είναι σα να μπαίνουμε στα ουράνια».

Να αναφερθεί ότι τους ύμνους έψαλαν πολυμελείς βυζαντινοί χοροί υπό τη διεύθυνση του Άρχοντα Δομέστικου της Μ.τ.Χ.Ε Δημοσθένη Παϊκόπουλου και του Λαμπαδάριου κ. Ιωάννη Γαβαλάκη.

Τέλος να σημειωθεί ότι αύριο Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου θα τελεστεί Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και χειροτονία Πρεσβυτέρου, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλεξίου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.