Παρουσία εκατοντάδων πιστών ολοκληρώθηκαν σήμερα, Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024 οι διήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Αιγάλεω.

Στον Μεθέορτο Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Πέτρο Χαλούλο, τους συνεφημερίους του π. Γεράσιμο και π. Ανδρέα και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας.

Μετά το πέρας του εσπερινού πραγματοποιήθηκε μεγαλοπρεπής Λιτάνευση της Εικόνας της Αγίας Τριάδος προεξάρχοντος του Θεοφ. Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου, παρουσία του Υπ. Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του Δημάρχου Αιγάλεω κ. Λάμπρου Σκλαβούνου, του Διοικητή της Σχολής Διαβιβάσεων Ταξίαρχου κ. Παναγιώτη Βασιλειάδη, βουλευτών, αντιδημάρχων, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και εκατοντάδων πιστών.

Να αναφερθεί ότι η Λιτανεία πραγματοποιήθηκε υπό τους ήχους της μπάντας του Δήμου Αιγάλεω και της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ την Εικόνα συνόδευε άγημα του Πολεμικού Ναυτικού, και επίσης συμμετείχαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι Κρητών, Ποντίων και Άνω Λιούμη, και νέοι και νέες από τις κατηχητικές συνάξεις της Ενορίας.

Ο Θεοφ. Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος στην ομιλία του αφού μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλεξίου, στην συνέχεια αναφέρθηκε στην ενότητα της Εκκλησίας.

«Όπως τα τρία Πρόσωπα της Αγίας Τριάδος είναι ένας Θεός, έτσι και εμείς καλούμαστε να μετάσχουμε στο ένα Σώμα του Χριστού. Διαφορετικοί άνθρωποι ενδεχομένως αλλά η ενότητα της πίστεως μας καταξιώνει να ζούμε την ομορφιά του Παραδείσου στο εδώ και στο τώρα. Το Πανάγιο Πνεύμα να μας ενώνει πάντοτε και οι διαφορές ας μένουν στα σπίτια μας. Μέσα στην Εκκλησία να βιώνουμε την ενότητα της πίστεως και να απολαμβάνουμε τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος. Η ενότητα που έχουμε ως Εκκλησία είναι καρπός του Αγίου Πνεύματος» – υπογράμμισε ο Θεοφιλέστατος.

Κλείνοντας ο κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε για την παρουσία τους τους τοπικούς άρχοντες, τον υπουργό, τους βουλευτές, τους Ιερείς, την μπάντα του Δήμου και της Ελληνικής Αστυνομίας και συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Πετρο Χαλούλο και τους συνεφημερίους του όχι μόνο για την άρτια διεξαγωγή της πανηγύρεως αλλά και για το πολυσχιδές έργο που επιτελούν στην ενορία.

Από την πλευρά του ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Πέτρος Χαλούλος ευχαρίστησε πρώτα τον Σεβ. Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλέξιο για την πατρική του αγάπη, και τον Θεοφ. Επίσκοπο Ευρίπου κ. Χρυσόστομο που παρά το φορτωμένο πρόγραμμά του ως Βοηθός Επίσκοπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, λάμπρυνε με την παρουσία του τις ιερές ακολουθίες, ιδιαίτερα φέτος που συμπληρώθηκαν πέντε χρόνια από την χειροτονία του σε Επίσκοπο στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος.

Τέλος να σημειωθεί ότι μετά το πέρας της Λιτανείας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς στο προαύλιο του Ιερού Ναού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.