Δεκάδες πιστοί προτίμησαν να παρακολουθήσουν τη λειτουργία στο εξωτερικό του Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Αρκετοί βρήκαν καρέκλα για να καθίσουν όσο γίνεται περισσότερο.

Στο προαύλιο παρέμειναν δεκάδες πιστοί που θέλησαν να παρακολουθήσουν τη λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που βρίσκεται δίπλα στην κεντρική πλατεία του Ευόσμου Θεσσαλονίκης.

Όπως δείχνουν οι φωτογραφίες και τα βίντεο του GRTimes.gr, αρκετοί φρόντισαν να προμηθευτούν και καρέκλα, διευκολύνοντας την παραμονή τους στην εκκλησία.

Για τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, προβλέπεται η χρήση διπλής μάσκας για τους πιστούς και η αναλογία του ενός ατόμου ανά 25m2 και τα υγειονομικά μέτρα (επαρκής αερισμός των χώρων, τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής, αντισηψία χεριών, υποχρεωτική χρήση μάσκας).

Στους εξωτερικούς χώρους των ναών η αναλογία αυτή διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10m2, και πάντα με την τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Για τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.