του Γρηγόρη Κοτζαμάνη
Με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα εόρτασε η Ιερά Μητρόπολης Μηθύμνης, το Σαββατοκύριακο 5-6/8 την Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ανεμώτια της Λέσβου.

Επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων ο μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο χωριό Ανεμώτια.

Το εσπέρας της παραμονής, Σάββατο 5/8, έγινε η υποδοχή ιερών λειψάνων από κωμοπόλεις της Ιεράς Μητροπόλεως. Συγκεκριμένα τα ιερά λείψανα που έφτασαν στην Ανεμώτια στα πλαίσια του εορτασμού του Ιερού Ναού του χωριού ήταν της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας , του Αγίου Ελευθέριου ,της Αγίας Παρασκευής, του Αγίου Αρτεμίου,και η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιγνατίου Αρχιεπισκόπου Μηθύμνης.

Αμέσως μετά ακολούθησε ο Πανηγυρικός Εσπερινός πρωτοστατούντος του Πρωτοπρεσβυτέρου της πόλεως της Μυτιλήνης π. Αθανασίου Γιουσμά και παρουσία του Ιερού Κλήρου της Ιερά Μητροπόλεως Μηθύμνης.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε Ιερά Λιτανεία γύρω από τον Ιερό Ναό και στο χωριό της Ανεμώτιας με την εικόνα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και των Ιερών Λειψάνων.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μηθύμνης κ. Χρυσόστομος μετέβη στην Ανεμώτια και στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό και ετέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από τον Ιερό Κλήρο της Μητροπόλεως και συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριο της Ανεμώτιας π. Χριστόφορο.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας μετά την απόλυση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος ευλόγησε του σταφύλια και τους καρπούς της γης σύμφωνα με την παράδοση της Εκκλησίας μας και ευχήθηκε στον ιερό κλήρο και τον ευσεβή λαό ο εν τω όρει τω Θαβώρ Μεταμορφωθείς Ιησούς Χριστός να τους ευλογεί και να τους χαρίζει υγεία και δύναμη προς πάν έργον Αγαθόν.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.