Ο Εκλεκτός του Θεού …. Η Παρηγοριά των ανθρώπων …… Ο Πολυσέβαστος πατήρ Ανανίας Κουστένης- Γράφει ο πρωτοπρεσβύτερος Κυριάκος Μανέττας κληρικός – εκπαιδευτικός , εφημέριος του παν/κού ναϋδρίου Αγίας Ειρήνης- Τριών Ιεραρχών Αιγαίου Ρόδου.

Στο τέλος κερδίζει ο Ουρανός …Ανάλογα όμως με τις αποσκευές και ποιο εισιτήριο έχουμε ετοιμάσει για την αιώνια ζωή. Αυτά τα λίγα ανήκουν αποκλειστικά στον σύγχρονο Αββά , που έζησε την άσκηση στην πολύβουη Αθήνα , στα Εξάρχεια,στον αείμνηστο ήδη πατέρα Ανανία Κουστένη. Πόσα στ αλήθεια μπορεί να επιτύχει ένας άνθρωπος του Θεού στη γη , θαύματα και σημεία. Αυτός ήταν ο παππούλης , ο βιβλικός στη μορφή , ο αυθεντικός ορθόδοξος καλόγερος που ασκήτεψε και αγιάστηκε μέσα στον κόσμο και έκανε κελί αγιότητας την ψυχή του και το σπίτι του . Έζησε για το Θεό , γέμισε και πλημμύρισε την ψυχή και τη ζωή του με Χριστό και Ελλάδα και από τις 15 Μαϊου 2021 βρίσκεται στην αναστάσιμη και παραδεισένια πολιτεία της αιωνιότητας .Ο ανιδιοτελής , ο ταπεινός , ο γλυκύτατος , ο μελετητής , ο συγγραφέας , ο άριστος κήρυκας του θείου λόγου του Θεού , ο ένθερμος πατριώτης άφησε πίσω του βαριά κληρονομιά στις νεώτερες γενιές των πνευματικών του τέκνων , Αρχιερέων κληρικών , μοναχών και των χιλιάδων πιστών , ακροατών και αφοσιωμένων συνεργατών του.
Θεωρούμε τιμή και ξεχωριστή ευλογία που έζησε στην εποχή μας ένας σύγχρονος Παπαδιαμάντης , ένας Θεόδωρος Κολοκοτρώνης , ένας Γρηγόριος ο Ε στην ψυχή και στο σθένος . Ήταν ανάμεσα μας , ακούσαμε τη βροντώδη φωνή του ,γευθήκαμε τη γλυκύτητα της μορφής του , την αυθεντία ενός αγιασμένου και ξεχωριστού Αρκάδα ιερομονάχου .Μιλούσε για το Χριστό με πάθος και θείο Έρωτα .Γι αυτό μίλησε μέσα του ο ίδιος ο Χριστός .Προσευχόταν και αγαπούσε τους πονεμένους και αμαρτωλούς . Έτσι αγαπήθηκε , έτσι θα μείνει νωπή στη μνήμη μας η αρχοντική και πατερική του μορφή. Χιλιάδες ψυχές ξεκουράστηκαν στο πετραχήλι της αγάπης του και χιλιάδες τον υποδέχθηκαν στον ουρανό.Με τις σκέψεις αυτές μπόρεσα στον ταπεινό Λευίτη να συντάξω λίγες γραμμές ευγνωμοσύνης και υιικής αγάπης.
Προστέθηκε στο μακρύ κατάλογο των μεγάλων μορφών που αντάμωσαν το Χριστό Όπως του θρυλικού και ασυναγώνιστου επισκόπου Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτη, του Κονίτσης Σεβαστιανού , του Γέροντος Φιλοθεϊτου Εφραίμ Μωραϊτου , του σεβάσμιου Γέροντος Γερβάσιου Ραπτοπούλου ,του αξιαγάπητου ιερομονάχου Σαράντου Σαράντη και πολλών άλλων ομολογητών , καθηγητών , ιερέων και επισκόπων.
Τον μνημονεύουμε συνεχώς και του τελέσαμε στις 23 Μαϊου εννιαήμερο μνημόσυνο με κόλλυβο στην Κυριακάτικη μας Λειτουργία .θα μείνουν ζωντανά στη μνήμη μας τα ατελείωτα άρθρα του για την αγάπη στην Ελλάδα, το Χριστό και τη Μετάνοια .Μας διδάσκει την υπομονή στις θλίψεις , στις αρρώστειες και την απλότητα ,την ταπείνωση , δεν διεκδίκησε ποτέ του θέσεις , εξουσίες και προαγωγές.
Η ευχή του μαζί μας……………….
Η μνήμη του αθάνατη και ζωντανή !

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-12)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.