Ι.Μ. ΧΑΛΚΙΔΟΣ – Είκοσι-τέσσερα χρόνια μετά, επισκέπτεται τη Χαλκίδα, το Ιερό και Θαυματουργό Εικόνισμα της Παναγίας «Χιλιαδούς», ιερό παλλάδιο της ομώνυμης (διαλελυμένης από το 1920) Ι. Μονής, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μακρυμάλλη Ψαχνών και πρόκειται να παραμείνει, από την Πέμπτη 18 έως το Σάββατο 20 Απριλίου 2024, στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίας Σοφίας Ξηρόβρυσης Χαλκίδος.

Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 και ώρα 7μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η Υποδοχή της Ιεράς και Θαυματουργού εικόνας της Παναγίας «Χιλιαδούς», στη διασταύρωση του κόμβου Χαλκίδος-Δροσιάς (οδ.: Βαθέος Χαλκίδος & Τσολάκου, πλησίον σταθμού εναλλακτικών καυσίμων Β. Κορδώνη) και εν συνεχεία έναρξη λιτανείας προς τον Ι. Ναό Αγ. Σοφίας.

Στις 7:30μ.μ., μετά την άφιξη της Ιεράς εικόνας στον Ι. Ναό της Αγίας Σοφίας, θα τελεσθεί Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο και

Στις 10μ.μ. Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία.

Την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 και ώρα 7:30π.μ. θα τελεσθεί η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία.

Στις 3μ.μ. Ιερό Ευχέλαιο και

Στις 7μ.μ. Ο Ακάθιστος Ύμνος ενώπιον της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας «Χιλιαδούς».

Ο Ι. Ναός θα παραμένει ανοικτός μέχρις τις 11μ.μ..

Το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 και ώρα 7:30π.μ. θα τελεσθούν ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία και κατόπιν η αναχώρηση της Ιεράς εικόνας.

Η ευλαβική προσέλευση κάθε πιστού, πέρα από τιμή προς την Υπεραγία Θεοτόκο και πηγή ευλογίας για τον καθένα προσκυνητή, θα είναι και αιτία ιδιαίτερης, εν Χριστώ, χαράς για κάθε μέλος της Εκκλησιαστικής Κοινότητας, που ακούει στο όνομα Ενορία Αγίας Σοφίας Ξηρόβρυσης Χαλκίδος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.