Το πρωί της Μ. Δευτέρας, 13 Απριλίου 2020 και ώρα 11.30 π.μ. επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Θεόφιλο ο Βουλευτής Λευκάδος κ. Αθανάσιος Καββαδάς, συνοδευόμενος από τον κ. Νικόλαο Κατωπόδη.

Ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε τον κ. Καββαδά και την συνοδεία του στην αίθουσα του θρόνου του Επισκοπείου, παρουσία του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Αθανασίου Κοσμά και του υπευθύνου του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς μας Μητροπόλεως Αιδεσιμ. Πρεσβ. π. Δημητρίου Χριστόπουλου, τηρώντας παράλληλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά την εξάπλωσης του κορωνοϊού. Κύριος λόγος της επισκέψεως αυτής αποτελεί η ευγενής δωρεά του Λευκαδίτη κ.Λεωνίδα Πάλμου, κατοίκου Ηνωμένων Πολιτειών προς την τοπική μας εκκλησία και συγκεκριμένα στο Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς μας Μητροπόλεως, καθώς εκείνο αποτελεί την πιο αυθεντική προσωποποίηση του πνεύματος της Αγάπης και της Αλληλεγγύης στον πλησίον, όπως και ο ίδιος ο κ. Καββαδάς χαρακτηριστικά ανέφερε.

Την δωρεά αυτή παρέδωσε προσωπικά ο κ. Καββαδάς στον Σεβασμιώτατο και Πρόεδρο του Δ. Σ του Γ.Φ.Τ. και αφορά 100 δωροεπιταγές των 50 ευρώ για την αλυσίδα των σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης», οι οποίες θα παραδοθούν από τους υπευθύνους του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου σε οικογένειες του νησιού μας που χρήζουν βοήθεια. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας με την σειρά του προσέφερε στον κ. Καββαδά ένα καλάθι με παραδοσιακά Λευκαδίτικα προϊόντα, ως ελάχιστη ένδειξη ευχαριστίας και σεβασμού στο πρόσωπό του κ. Βουλευτή και κατ᾽επέκταση προς τον δωρητή κ. Πάλμο.

Ευχή και ελπίδα της Ιεράς μας Μητροπόλεως, του κ. Πάλμου καθώς και του κ. Καββαδά είναι η συγκεκριμένη πράξη αγάπης να αποτελέσει μια μικρή συνδρομή στο Πασχαλινό τραπέζι των ενδεών αδελφών μας ώστε να γιορτάσουν αυτές τις ημέρες με κατάνυξη, αγαλλίαση αλλά και σεβασμό στην Ορθόδοξη Χριστιανική παράδοση της οποίας αρχή αποτελεί η ανιδιοτελής προσφορά και θυσιαστική διακονία προς τους συνανθρώπους μας, ειδικότερα δε τους πάσχοντες.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.