Την ευλογία του Αρχιεπισκόπου πρ. Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου πήρε ο Ευγένιος, λίγο πριν αναχωρήσει για το Φανάρι - «Όλοι μαζί κι Εκείνος, θα γράψουμε τις Θεϊκές Συμφωνίες, βάζοντας την Εκκλησία της Κρήτης στην νέα εποχή»,.

Τον Αρχιεπίσκοπο πρώην Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο, ο οποίος νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, επισκέφθηκε λίγο πριν αναχωρήσει από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης», με προορισμό την Αθήνα και στη συνέχεια το Φανάρι, ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος.

Θερμή ήταν η υποδοχή του Ευγένιου στο Αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης», από δεκάδες ιεράρχες, κληρικούς, μοναχούς, αλλά και κοσμικούς που θέλησαν να τον χαιρετίσουν. Με αγάπη και συγκίνηση φώναξαν Άξιος, με τον νέο Αρχιεπίσκοπο να είναι εμφανώς συγκινημένος.

«Μία ορχήστρα δεν μπορεί να λειτουργήσει μόνον με τον μαέστρο της», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτωντας ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο του έδωσε σήμερα την μπαγκέτα. «Όλοι εμείς είμαστε τα μουσικά όργανα που μαζί Του, όλοι μαζί κι Εκείνος, θα γράψουμε τις Θεϊκές Συμφωνίες, βάζοντας την Εκκλησία της Κρήτης, με την μακραίωνη ιστορία που έχει, στην νέα εποχή», δήλωσε, εμφανώς συγκινημένος κι ενωτικός ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος, μιλώντας αποκλειστικά στην ΚΡΗΤΗ TV, στο Αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης».

Ο Σεβασμιώτατος Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, υπέρτιμος και έξαρχος Άνω Κρήτης και Πελάγους Κρητικού κ. Ευγένιος, που αναλαμβάνει τα ηνία της ημιαυτόνομης Εκκλησίας της Κρήτης σε ηλικία 53 ετών, μετέβη σήμερα, Τρίτη 11 Ιανουαρίου, στο Φανάρι για το «μικρό μήνυμα» και την ευχαριστία αυτού εν Συνόδω, τις ευχές των Ιεραρχών και των λοιπών παρόντων, αλλά και για να συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου, οι οποίες ολοκληρώνονται την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022.

Αναφερόμενος στον προκάτοχό του κ.κ. Ειρηναίο ανέφερε ότι, «Ο αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος, είναι ο Αρχιεπίσκοπος της καρδιάς μας και θα παραμείνει. Είναι ο άνθρωπος που με το καθημερινό του παράδειγμα μας δίδαξε την αγάπη για τον συνάνθρωπο και όχι μόνο, καθώς και πολλά ακόμα και αυτό το έργο του εμείς θα το συνεχίσουμε», προσθέτοντας ότι με την απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, θα κάνει πράξη την ενότητα στην Εκκλησία της Κρήτης: «Κανένας δεν περισσεύει αυτή την στιγμή, είτε κληρικός, είτε κοσμικός, είτε μοναχός, είμαστε όλοι μαζί γιατί αυτό είναι η Εκκλησία της Κρήτης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.