ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ: Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου εορτάζεται τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019 από την Εκκλησία μας. Το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE θα βρίσκεται στη Χαλκίδα.

Ευαγγελισμός της Θεοτόκου – Δείτε αναλυτικά τ πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών από τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαλκίδος.

Κυριακή 24 Μαρτίου 2019 (Β΄ Κυριακή Νηστειών)

ώρα 7:00 π.μ. ο Όρθρος και η Θ. Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου.
ώρα 6:30 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου.

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019 (Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου)

ώρα 6:30 π.μ. Όρθρος
ώρα 7:10 π.μ. Αρχιερατική χοροστασία και εν συνεχεία Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ.

Χρυσοστόμου (πέρας της Θείας Λειτουργίας 10:15 π.μ.).

ώρα 5:45 μ.μ. Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος στους δρόμους της Ενορία μας (Απολλώνος, Μακαρίου, Ποσειδώνος, Αμφιδάμαντος, Χειμάρας και Ελεφήνορος) και στην συνέχεια ο Εσπερινός της Αποδόσεως της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Ζωντανή μετάδοση από ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Στις 25 Μαρτίου είναι ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου. Στην εικόνα, ο αρχάγγελος Γαβριήλ είναι αποστελλόμενος στην Παναγία, γι΄ αυτό τα πόδια του είναι ανοιχτά.

Όπως βλέπετε, έχει το χέρι του εκτεταμένο, της δείχνει κάτι. Αν ήταν λειτουργός και λειτουργούσε το μυστήριο (όπως μπορείτε να δείτε) στην εικόνα της Βαπτίσεως, τα χέρια του θα ήταν κλειστά. Και μάλιστα καλυμμένα με ένα ύφασμα.

Ενώ βλέπετε, αν το χέρι είναι ανοικτό, κάτι δεικνύει. Ο Θεός του λέει κάτι να πει. Δεν είναι το δικό του το χέρι. Δανείζει το χέρι του, στο Θεό.

Διαβάστε τη συνέχεια στο άρθρο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου: Η ερμηνεία της εικόνας – 25 Μαρτίου

Φανούρης Ευστράτιος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.