ΕΠΟΧΙΚΗ ΓΡΙΠΗ: Ένας 60χρονος Ιάπωνας που νοσηλευόταν με πνευμονία στην κινεζική πόλη Ουχάν, θεωρείτο ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού αλλά λόγω των δυσκολιών στη διάγνωση της νόσου, δόθηκε ως αιτία θανάτου η ιογενής πνευμονία, αποκάλυψε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΚΡΟΥΣΜΑ : Μέσα σε ένα 24ωρο απεβίωσαν 81 ασθενείς που είχαν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό στην επαρχία Χουμπέι εκ των οποίων οι 67 μόνο στην πόλη Ουχάν.

Την ίδια ώρα τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 3.000 μόνο σε μία ημέρα στην Κίνα και το Χονγκ Κονγκ.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), τα μέχρι σήμερα θύματα του νέου κορωνοϊού ξεπέρασαν το σύνολο των θυμάτων που είχαν προσβληθεί από τον ιό SARS στην Κίνα και το Χονγκ Κονγκ που είχε σκοτώσει περίπου 650 ανθρώπους το 2002 – 2003.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΚΡΟΥΣΜΑ : Σαράντα εργαζόμενοι του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Ζονγκνάν, στην Ουχάν, προσβλήθηκαν από τον νέο κορωνοϊό τον μήνα Ιανουάριο, ενώ 17 ασθενείς που νοσηλεύονταν για άλλους λόγους, προσβλήθηκαν επίσης από τον κορωνοϊό, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους στο νοσοκομείο.

Τον προηγούμενο μήνα καταγράφησαν 138 κρούσματα εκ των οποίων το 41% προσβλήθηκε εντός του νοσοκομείου.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΚΡΟΥΣΜΑ : Το περασμένο Σάββατο, το Πεκίνο διέθεσε 200 εκατομμύρια γουάν (περίπου 28,67 εκατομμύρια δολάρια) από τον κεντρικό προϋπολογισμό για την αντιμετώπιση των πιο σοβαρών περιστατικών εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.

Οι δαπάνες αυτές έγιναν για την κάλυψη των αναγκών τριών νοσοκομείων στην επαρχία Χουμπέι, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.

Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για την οργάνωση μονάδων ειδικής αντιμετώπισης των περιστατικών μόλυνσης από το νέο κορωνοϊό, σύμφωνα με την αρμόδια Επιτροπή για την Ανάπτυξη και την Ανασυγκρότηση.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.