Δεν αποκλειεται ακόμη και στους Χαιρετισμούς που ξεκινουν 19 Μαρτιου να αυστηροποιηθούν οι οδηγιες από την Ιερα Συνοδο για την αποφυγη διασπορας του κορονοιου.

Σε επιφυλακη για το τριτο κυμα της Πανδημίας βρισκεται και η Εκκλησια. Τα αυξημενα κρουσματα κορονοιου και ειδικα΄αυτο που καταγραφηκε στη Μητροπολη Νεαπολεως το μεταλλαγμενο στελεχος και τα νεα μετρα που λαμβανονται προβληματιζουν την Ιεραρχια και την οδηγούν σε ένα plan b για το Πάσχα.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE : Στους κόλπους της Εκκλησιας κυριαρχει έκδηλη ανησυχια για την κατασταση έτσι όπως τεινει να διαμορφωθεί και ειδικοτερα σε εκκλησιαστικό επιπεδο αναφορικά με τον τροπο που θα εορτασθεί φέτος το Πάσχα.

Η Ιεραρχια ετοιμάζεται έτσι ώστε οι Ναοί να λειτουργησουν εστω και με περιορισμενο αριθμο πιστών και κάτω απο αυστηρα μετρα προστασιας της Δημοσιας Υγείας.

Δεν αποκλειεται ακόμη και στους Χαιρετισμούς που ξεκινουν 19 Μαρτιου να αυστηροποιηθούν οι οδηγιες από την Ιερα Συνοδο για την αποφυγη διασπορας του κορονοιου.

Δηάδη να ενταθούν οι έλεγχοι στις εισοδους των Ναων, να τηρουνται οι αποστάσεις και να γινεται χρηση μασκας.

Πιθανοτατα θα προταθεί να εορτασθεί το Πάσχα με το μοντέλο των Χριστουγέννων δηλαδη με ανωτατο αριθμό 25 πιστών στους ενοριακους Ναούς και 50 πιστούς στους κεντρικους με κυλιομενες Θείες Λειτουργίες.

Όλα θα εξαρτηθούν από την πορεια της Πανδημίας λένε χαρακτηριστικά οι Μητροπολιτες.

Διαβάστε αναλυτικα το ρεπορταζ για το πως θα κανουμε Πάσχα στο αρθρο Το PLAN B της Εκκλησιας για το Πάσχα: Μοντελο Χριστουγέννων με περιορισμένο αριθμο πιστών

Καραγιάννης Ανδρέας
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.