Έτος αφιερωμένο στη ποιμαντική φροντίδα της οικογένεια αλλά και στην προσφορά των Ρουμάνων δωρητών είναι το 2020, σύμφωνα με απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου της Ρουμανίας.

Χθες, μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό στο Βουκουρέστι, στην οποία προεξήρχε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πλοεστίου κ.Βαρλαάμ διάβασε τη Συνοδική απόφαση του περασμένου Σεπτεμβρίου για την αφιέρωση του νέου έτους στους γονείς και τα παιδιά.

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ, ανέπτυξε τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση τονίζοντας πως:

«Η χριστιανική οικογένεια ζει σε ένα συγκεχυμένο κόσμο που διαρκώς μεταβάλλεται. Ο ρόλος της Εκκλησίας πρέπει να είναι δυναμικός σε αυτή την απειλή. Επιλέξαμε ως οδηγό σε αυτή την εκστρατεία να έχουμε την εικόνα των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, γονέων της Παναγίας μας. Αυτή θα μπει σε κάθε ρουμανικό σπίτι ως ευλογία, για να τονίζει τη σπουδαιότητα της οικογένειας».

Παράλληλα, τόνισε πως η υλιστική εσωστρέφεια του ανθρώπου σήμερα, οδήγησε την Εκκλησία της Ρουμανίας να τονίσει το ρόλο των δωρητών και της εν γένει προσφοράς στο συνάνθρωπο.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.