Ενόσω ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμάς νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό» όλο και περισσότερες πληροφορίες έχρονται στο φως για τις δραματικές ώρες τις περασμένης νύχτας στο Νοσοκομείου Αγρινίου. Δυσαρέσκεια επικρατεί στην ιατρική κοινότητα για τα εμπόδια που αντιμετώπισε από οικεία του πρόσωπα. Αποκαλύψεις και από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός.

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχτηκαν τα ξημερώματα στο Nοσοκομείο Αγρινίου εκεί όπου χθες εισήχθη ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η εκπομπή LIVE NEWS (MEGA) του Νίκου Ευαγγελάτου, ο Μητροπολίτης φτάνοντας στα επείγοντα με χαμηλό οξυγόνο δε ήθελε καν να φορέσει μάσκα οξυγόνου.

Μετά από μία ώρα διαπραγματεύσεων δέχτηκε τελικά να τη φορέσει και να ανέβει στην κλινική Covid. Μέσα στη νύχτα ο μητροπολίτης υποτροπιάζει με τη διασωλήνωση να γίνεται μονόδρομος.

Τότε οι γιατροί ξαναβρίσκουν «τοίχο», αυτήν τη φορά από πρόσωπα του οικογενειακού του περιβάλλοντος που δεν επέτρεπαν τη διασωλήνωση.

«Την ώρα που εμείς τον πείθαμε να διασωληνωθεί, κάποια άτομα από το περιβάλλον του τον πλησίαζαν και του άλλαζαν γνώμη. Η πιο ένθερμη αρνήτρια της διασωλήνωσης μάλιστα ήταν στενή συγγενής, νοσηλεύτρια σε αναστολή, που φαίνεται πως ασκούσε επιρροή πάνω του», υποστηρίζει γιατρός.

«Προσπάθησαν οι γιατροί με κάθε τρόπο να τον διασωληνώσουν αλλά το συγγενικό του περιβάλλον του τον συνόδευε αρνούνταν κατηγορηματικά» ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του LIVE NEWS, η εν λόγω συγγενής εκτός από νοσηλεύτρια σε αναστολή, είναι και κόρη ιερέα. Ο μητροπολίτης Κοσμάς καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με γιατρούς που τον συμβούλευαν.

Οι όποιες ενστάσεις κάμφθηκαν στις 03.00 τα ξημερώματα, με τον ιεράρχη να διασωληνώνεται και να διακομίζεται στην Αθήνα και τη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού».

Στο νοσοκομείο Αγρινίου μεταφέρθηκε εξάλλου και η αδερφή του Μητροπολίτη λόγω των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετώπιζε με τον κορωνοϊό. Στο σπίτι έμενε μαζί με τον αδερφό της και αρνούνταν να πάει στο νοσοκομείο. Οι γιατροί θα δουν αν ανταποκρίνεται στην αγωγή αλλιώς θα μεταφερθεί και εκείνη σε μία ΜΕΘ.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.