«Η Μητρόπολη έχει το προνόμιο να διαθέτει δυο μεγάλα αστικά κέντρα, το Μεσολόγγι και το Αγρίνιο, το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι», σημείωσε ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του Αχελώου θέλοντας να καταδείξει , όπως έκανε και στους ενθρονιστήριους λόγους του , πως για τον ίδιο οι δύο πόλεις έχουν την ίδια βαρύτητα.

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας, προτίθεται ωστόσο να το αποδείξει και εμπράκτως καθώς τόνισε πως στις προτεραιότητες του είναι να λειτουργήσουν γραφεία της Μητροπόλεως και στο Αγρίνιο και προς τούτο αναζητείται χώρος. Βρίσκεται εξάλλου προς τούτο σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή ενώ εξαρχής είχε κάνει λόγο για διοικητική ανασυγκρότηση.

Επεσήμανε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας την αναγκαιότητα αυτή τονίζοντας πως πρέπει να λειτουργήσουν δομές της Μητρόπολης και στο Αγρίνιο ώστε και οι Αγρινιώτες να έχουν τη δυνατότητα να συναντούν τον επίσκοπο τους και να μην αναγκάζονται να μεταβαίνουν στο Μεσολόγγι για πιστοποιητικά και οι κληρικοί για υποθέσεις τους. Προανήγγειλε φυσικά την επαρκή στελέχωση των γραφείων τόσο σε Μεσολόγγι όσο και σε Αγρίνιο.

Σε καθημερινή βάση πλέον επιβεβαιώνεται πως ο Δαμασκηνός ήρθε στην Αιτωλοακαρνανία έχοντας βαθιά γνώση των τοπικών ζητημάτων και των διεργασιών του περασμένου διαστήματος και αποφασισμένος να γυρίσει σελίδα στην τοπική εκκλησία σε όλα τα επίπεδα, χωρίς εξαρτήσεις και χωρίς συμβιβασμούς.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.