Σε περίπτωση που κάποιος Δικαιούχος επιθυμεί να αγοράσει συσκευή μεγαλύτερης αξίας απ’ αυτήν της επιταγής (voucher), θα χρειαστεί να καλύψει τη διαφορά. Για κάθε επιταγή οι Δικαιούχοι μπορούν να προμηθεύονται μια μόνο συσκευή. Ο εξοπλισμός διατίθεται μαζί με λογισμικό για προστασία από ιούς (antivirus) και ασφαλή πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Αν αναλογιστεί κανείς πως, σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς, τη τελευταία διετία πουλήθηκαν περί τα 340-380 χιλιάδες tablets καθώς και περίπου 540 χιλιάδες laptop κάθε χρόνο, γίνεται κατανοητό πως με τα 560 χιλιάδες voucher που αναμένονται από τη Ψηφιακή Μέριμνα η πίτα της αγοράς θα μεγαλώσει σημαντικά.

Oι επιταγές θα μπορούν να εξαργυρωθούν από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου έως και το τέλος Ιουλίου. Όμως, στο παιχνίδι του ανταγωνισμού για τα πολυπόθητα voucher έχουν μπει οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών αλλά και οι αλυσίδες ειδών τεχνολογίας. Οι OTE, Vodafone και Wind ανακοίνωσαν, χθες, την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, μέσα από το δίκτυα καταστημάτων και τα eshop τους.

Στη δεύτερη φάση, η πλατφόρμα θα ανοίξει και για τους υπόλοιπους δικαιούχους που πληρούν τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια του προγράμματος. Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται έως και την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, οι οποίες δικαιούνται να λάβουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε δημόσια εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα. Συνολικά αναμένεται να ωφεληθούν από το πρόγραμμα περίπου 325.000 οικογένειες με 560.000 νέους.

Προσφορές από τις εταιρείες
Με το συνολικό ύψος της χρηματοδότησης για τα voucher να φτάνει τα 112 εκατ. ευρώ, σημαντικό ενδιαφέρον παρουσιάζεται και από τους εισαγωγές και εμπόρους λιανικής προϊόντων τεχνολογίας. Και αυτό διότι αναμένεται να αυξηθούν αρκετά οι πωλήσεις tablet, laptop αλλά και περιφερειακών.

Ξεπέρασε τις προσδοκίες το αρχικό ενδιαφέρον για το πρόγραμμα “Ψηφιακή Μέριμνα”, το οποίο επιδοτεί με το ποσό των 200 ευρώ την αγορά tablet ή υπολογιστή σε μαθητές και φοιτητές.

Χθες άνοιξε η υποβολή αιτήσεων για τους δικαιούχους του α’ κύκλου του προγράμματος και η αρχική σελίδα της πλατφόρμας (www.digital-access.gov.gr) βγήκε εκτός λειτουργία σχεδόν άμεσα λόγω των πολλών ταυτόχρονων επισκέψεων.

Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος είναι πως σύμφωνα με πληροφορίες υποβλήθηκαν πάνω από 2.000 αιτήσεις μέσα σε μισή ώρα μισή ώρα, δηλαδή περίπου 60 αιτήσεις το λεπτό, από τους δικαιούχους.

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια του α’ κύκλου μπορούν να καταθέσουν αίτηση οι εγκεκριμένοι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ για το έτος 2020, οι οποίοι εντάσσονται στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.