ΠΛΗΡΩΜΕΣ: Στις βασικές προϋποθέσεις προκειμένου μια επιχείρηση να υπαχθεί στο παραπάνω πρόγραμμα παροχής κρατικής ρευστότητας είναι να είναι ιδιωτική οποιασδήποτε νομικής μορφής ,να απασχολεί από 1-500 εργαζόμενους και να είναι ενήμερη φορολογικά και τραπεζικά μέχρι στα τέλη του περασμένου έτους.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ: Σε δύο δόσεις θα καταβληθεί το επιστημονικό επίδομα

Η προκαταβολή του επιστημονικού επιδόματος θα πληρωθεί από την Μεγάλη Τρίτη 14 Απριλίου και μετά, ενώ με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα καταβληθούν και τα υπόλοιπα 200 ευρώ.

Θα ακολουθήσει, τον Μάϊο, η υποβολή αιτήσεων προκειμένου να χορηγηθεί και σε αυτή την κατηγορία η ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ.

Οσον αφορά στην ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ (myBusinessSupport) , δυο 24ωρα μετα την εναρξή της, πάνω από 1.900 επιχειρήσεις είχαν κάνει οριστική αίτηση ενώ στην εφαρμογή έχουν μπει πάνω από 5.500.

«Θα δούμε μετά τι θα γίνει» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο η σχετική ενίσχυση να συνεχιστεί κι αργότερα.

Σήμερα ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και εργοδότες με έως 5 εργαζόμενους. Στην κατηγορία αυτή όπως και για τις επιχειρήσεις, ισχύει η ρήτρα μη απόλυσης του προσωπικού.

Ξεπέρασαν τις 230.000 οι αιτήσεις των εργαζομένων στην ειδική πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr για το επίδομα των 800 ευρώ, ενώ τις 490.000 άγγιξαν οι αιτήσεις των εργοδοτών στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ για την υπαγωγή του προσωπικού τους σε καθεστώς αναστολής της σύμβασης.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ- Οι αιτήσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα αφορούν:

-Τους εργαζομένους επιχειρήσεων που έκλεισαν με κρατική εντολή

-Τους εργαζομένους επιχειρήσεων που υπολειτουργούν βάσει ΚΑΔ και έχουν τεθεί σε αναστολή από τους εργοδότες τους

-Τους ανέργους που απολύθηκαν ή παραιτήθηκαν από 1η Μαρτίου έως 20 Μαρτίου

Η καταβολή της αποζημίωσης θα γίνει σε τρία στάδια:

-15-17/4 στους εργαζομένους που θα υποβάλουν αιτήσεις από 1-10 του μήνα

-25-27/4 σε όσους υποβάλουν αιτήσεις από 11-20 Απριλίου

-5-7 Μαΐου σε όσους υποβάλουν την αίτηση τους μεταξύ 21 και 30 Απριλίου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.