Το ετήσιο μνημόσυνο ενός λευΐτου Ιερέως της Μητροπόλεως μας του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ιωάννου Κρικζώνη τελέσθηκε σήμερα το πρωί σε κλίμα συγκίνησης στον Ιερό Ναό που διηκόνισε για πολλές δεκαετίες αλλά και που πρωτοστάτησε στην κατασκευή του, στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Λαμίας.

Της Θείας Λειτουργίας που προηγήθηκε προηξήρχε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Νεόφυτος Ραφαηλίδης, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Πρωτ. π. Χρήστο Τσιλοφύτη.

Το Ιερό μνημόσυνο εψάλη υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών, ο οποίος με λόγους αγάπης, τιμής και σεβασμού ωμίλησε για τον καλοκάγαθο π. Ιωάννη, τονίζοντας την απλότητα αλλά και την αγαθοσύνη και καλοσύνη της καρδιάς του, χαρίσματα απαραίτητα για έναν πιστό και καλό οικονόμο των Μυστηρίων του Θεού.

Απευθυνόμενος ο Σεβασμιώτατος στην καλή του Πρεσβυτέρα Μαρία και στα τέσσερα παιδιά του και τα εγγόνια του π. Ιωάννου, με λόγους παρηγορίας υπογράμμισε κυρίως να μιμηθούν τα χαρίσματα της απλότητος και της καλοσύνης που διέκριναν τον π. Ιωάννη και να είναι βέβαιοι ότι εκείνος αδιαλείπτως θα προσεύχεται και θα τους προστατεύει από το ουράνιο θυσιαστήριο ως συλλειτουργός του Μεγάλου Αρχιερέως Χριστού.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.