Μνημόσυνο: Την Πέμπτη, 12 Μαίου 2022, ο Μητροπολίτης και Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ευστάθιος ιερούργησε στον Ι.Ν. Παναγίας των Βλαχερνών στην Καρκαλού Δημητσάνας.

Εν συνεχεία, τελέσθηκε το ετήσιο μνημόσυνο του αείμνηστου κτήτορα του Ι. Ναού, Αρχιμανδρίτη Ανανία Κουστένη, που καταγόταν από το ορεινό αυτό χωριό της Γορτυνίας.

Για τον βίο και το πολυποίκιλο έργο του Γέροντα Ανανία, ο οποίος πέρα από ευσυνείδητος κληρικός, ήταν καταξιωμένος συγγραφέας και μεταφραστής, μίλησε ο θεολόγος και σκηνοθέτης κ. Κωνσταντίνος Μπλάθρας.

Κατόπιν, για τον αείμνηστο Αρχιμανδρίτη μίλησε με λόγια αγάπης ο Μητροπολίτης, ο οποίος είχε πνευματική σχέση μαζί του επί 60 συναπτά έτη. Ο κ. Ευστάθιος, μεταξύ των πολλών χαρισμάτων του π. Ανανία, επεσήμανε τη θυσιαστική του αγάπη για τον συνάνθρωπο, την ανεξίτηλη προσφορά του στην Εκκλησία και τα Γράμματα, καθώς και την αγάπη για την ταπεινή γενέτειρά του στην οποία θέλησε να αναπαυθεί. Ολοκληρώνοντας, ευχαρίστησε τον κ. Απόστολο Κουστένη, που με περίσσια αγάπη φροντίζει τον Ιερό Ναό, ο οποίος αποτελεί πηγή ψυχικής γαλήνης για κάθε προσκυνητή.

Από την πλευρά του, ο ανηψιός του π. Ανανία, κ. Απόστολος Κουστένης, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την τιμητική παρουσία και τα θερμά λόγια αγάπης, καθώς και όλους όσοι συμμετείχαν στο ετήσιο μνημόσυνο.

Η θρησκευτική τελετή ολοκληρώθηκε με την τέλεση Τρισάγιου στον τάφο του πατρός Ανανία Κουστένη.

Ακολούθως, ο Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος επισκέφθηκε το ιστορικό ορεινό Μοναστήρι, 16ου αιώνα, της Αγίας Παρασκευής Βάχλιας, όπου είχε εποικοδομητική συνεργασία με την αδελφότητα της Μονής.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.