Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος την Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου, 17 Φεβρουαρίου 2019, λειτούργησε και κήρυξε στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Δασούπολη, όπου τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο των αποθανόντων υπαλλήλων του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, καθώς και των αποθανόντων Προέδρων και μελών των Διοικητικών Συμβουλίων του Ιδρύματος.

Στην ομιλία του ο Επίσκοπος αναφέρθηκε στο ότι ο κάθε άνθρωπος καλείται εκούσια και αποφασιστικά να κάνει την ενδοσκόπησή του έτσι ώστε να εισέλθει στην όμορφη και κατανυκτική εκκλησιαστική περίοδο του Τριωδίου. Το Τριώδιο αποτελείται από εβδομήντα ημέρες του εκκλησιαστικού έτους οι οποίες προετοιμάζουν τον πιστό, για τον εορτασμό των Παθών και της Αναστάσεως του Υιού και Λόγου του Θεού.

Υπογράμμισε ο Θεοφιλέστατος, ότι ο χριστιανός σύμφωνα με την παραβολή του Τελώνου και του Φαρισαίου, προσκαλείται από την Εκκλησία με χαρά, αισιοδοξία, μεταμέλεια και κυρίως με ταπείνωση, να κατανοήσει και να αντιληφθεί ότι η υψηλόφρονος γνώμη δεν οδηγεί πουθενά. Αντίθετα, ο υπερφίαλος εγωισμός και η αλαζονεία οδηγούν τον άνθρωπο σε εμπόδια και αδιέξοδα.

Καταλήγοντας, ο Μεσαορίας Γρηγόριος επισήμανε ότι σε εμάς εναπόκειται η προαίρεση και η επιλογή, καθώς και η απόφαση με συστολή, σιωπή και εσωτερική αγωνιστικότητα να υπομένουμε το καθημερινό μαρτύριο της συνειδήσεως, ούτως ώστε να αξιωθούμε της επουρανίου Βασιλείας του Θεού, ως εμπειρία από αυτή τη ζωή.

Κατά τη διάρκεια του μνημοσύνου εκφώνησε επιμνημόσυνο λόγο, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Συνταξιούχων Υπαλλήλων ΡΙΚ (ΟΣΥΡΙΚ), κ. Θέμης Θεμιστοκλέους.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.