Το Σάββατο, 21 Αυγούστου 2021, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος μετέβησαν στην Ι. Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λεχώβης, στο Κρυονέρι Κορινθίας, όπου και τελέστηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία από τον άγιο Κεγχρεών κ. Αγάπιο, συμπροσευχόμενου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, και στην συνέχεια το ετήσιο μνημόσυνο της μακαριστής Γερόντισσας και Καθηγούμενης γενομένης της Ι. Μονής Χριστονύμφης Μοναχής (κατά κόσμον Χρυσάνθης) Λαδακάκου.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών αναφερόμενος στην Κοίμηση και στην εις Ουρανούς Μετάσταση της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία αποτελεί προάγγελο της δικής μας αναστάσεως. Η Μετάστασή Της είναι η επιβεβαίωση της δικής μας ελπίδας, ότι και εμείς θα αναστηθούμε «ἐν τῇ ἐσχάτῃ ἡμέρᾳ». Ως «Μητέρα της Ζωής» Αυτή μας υπενθυμίζει με την Κοίμηση και την εις ουρανούς Μετάστασή Της ότι και εμείς θα βρεθούμε στην Βασιλεία του Θεού όταν γίνει η ανάσταση των σωμάτων μας, κατά τη Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, αφού έχομε ζήσει θεοφιλώς.

Τον χρόνο της κοινής Αναστάσεως δεν τον γνωρίζει κανείς, παρά μόνον ο Θεός Πατήρ, και καθώς οι αιώνες περνούν μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί, γιατί αργεί η μέρα αυτή; Ο Θεός δεν βιάζεται, «αργά βαδίζει» γιατί μας δίνει χρόνο, ώστε εμείς οι ζωντανοί με τις προσευχές και τις ελεημοσύνες μας να βοηθήσουμε τις ψυχές των προαπελθόντων αδελφών μας. Ο Θεός κάμπτεται από τις προσευχές και τις ελεημοσύνες των ζωντανών υπέρ των κεκοιμημένων. Γι᾿ αυτό η Αγιωτάτη μας Εκκλησία έχει ορίσει να τελούνται τα Ι. Μνημόσυνα και εμείς σήμερα συναχθήκαμε σ᾿ αυτό το Μοναστήρι, μέσα στην χαρμόσυνη περίοδο της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που αυτό πανηγυρίζει, να τελέσουμε το ετήσιο μνημόσυνο της αοιδίμου Γεροντίσσης Χριστονύμφης Μοναχής, η οποία πολλά προσέφερε στην αναγέννηση και στην εκ θεμελίων σχεδόν ανακαίνιση της Ιεράς αυτής Μονής, ιδιαιτέρως μετά την ολοσχερή καταστροφή της από τους σεισμούς του 1981, δίνοντας συνέχεια σ᾿ αυτήν, η οποία προσμετρά εννέα αιώνες ζωής. Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε στην διάδοχό της Γερόντισσα Νεκταρία και στην Ι. Αδελφότητα εκτός από την σωτηρία των ψυχών τους να διατηρήσουν και να συνεχίσουν το πνευματικό έργο της Ι. Μονής, αλλά και να έχει ανάπαυση η ψυχή της μακαριστής Γερόντισσας Χριστονύμφης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.