Ένας χρόνος συμπληρώθηκε σήμερα, Κυριακή 14 Αυγούστου 2022 από την προς Κύριον εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη Περιστερίου κυρού Κλήμεντος.

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μάσχα τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών, Ιλίου κ. Αθηναγόρου, Κηφισίας κ. Κυρίλλου, Περιστερίου κ. Γρηγορίου και του Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου Θεοφ. Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου.

Να αναφερθεί ότι στο Ιερό Βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Τους Αρχιερείς πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου Αρχιμ. Άγγελος Ανθόπουλος, οι Εφημέριοι του Ιερού Ναού και κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, ο οποίος αναφέρθηκε στο σημερινό Αποστολικό Ανάγνωσμα και στον μακαριστό Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Κλήμεντα.

“Καλούμαστε να είμαστε συνεργοί του Θεού, με πρώτο συνεργό την Παναγία μας, την οποία θα ξεκινήσουμε από σήμερα να εορτάζουμε. Η Παναγία άνοιξε την πόρτα της συνεργίας του ανθρώπου με τον Θεό. Ήταν εκείνη που δέχτηκε στην αγκαλιά της, μέσα στο σώμα Της τον Χριστό και μας έδωσε την δυνατότητα να γίνουμε όλοι συνεργοί του Θεού” – ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Σε άλλο σημείο ο κ. Αθηναγόρας πρόσθεσε: “Ίσως δεν είναι ακριβώς τυχαία η ημέρα που αναχώρησε για την άνω Ιερουσαλήμ ο μακαριστός Κλήμης. Από τα χέρια του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών την παραμονή της εορτής της Παναγίας, στην Ιερά Μονή Σαγματά εκάρη μοναχός. Ίσως η Παναγία μας τον ήθελε συνεργό κοντά Της, συνεργό στα έργα που ξεκίνησε φιλότιμα σε όλη την διάρκεια της ζωής του. Ίσως η παρουσία του εδώ στην Μητρόπολη να ήταν βραχύβια, όμως η παρουσία του μέσα στον χώρο της Εκκλησίας φανέρωσε τον τρόπο με τον οποίο ο μακαριστός Μητροπολίτης συνεργαζόταν, και απηύθυνε αυτή την συνεργία του προς τον Θεό”.

Στην συνέχεια τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Περιστερίου κυρού Κλήμεντος προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Τέλος ο οικείος Ποιμενάρχης Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο, τους Αγίους Αρχιερείς, τον Δήμαρχο Περιστερίου κ. Ανδρέα Παχατουρίδη και τους βουλευτές για την παρουσία τους.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.