Το πρωί του Σαββάτου 26 Ιανουαρίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, μετέβει εις την Ιερά Μόνη Αναστάσεως του Κυρίου-Εμμαούς, όπου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και εν συνεχεία του ετησίου Μνημοσύνου υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Αρχιμ. π. Μαξίμου Ψιλόπουλου, Κτίτωρος και Γέροντος της Μονής.

Καθ’όλη την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, παρέστη συπροσευχόμενος ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μαλάουι κ. Φώτιος, ενώ τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν πολλοί Ιερείς με επικεφαλή τον νέο Πνευματικό του Ησυχαστηρίου Παν. Αρχιμ. π. Πολύκαρπο, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Κομνήνειου (Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Αγίου Δημητρίου) Στομίου Λάρισας.

Μεταξύ του πολυπληθούς εκκλησιάσματος που προσήλθαν στην μνήμη του π. Μαξίμου, τίμησαν με την παρουσία τους, ο πρώην Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Σωτήριος Κούβελας, ο Ομότιμος Καθηγητής Νευρολογίας και Διευθυντής του Ινστιτούτου διά την νόσον του Altheimer της καθ΄ Ιεράς Μητροπόλεως κ. Σταύρος Μπαλογιάννης, η Καθηγήτρια Νευρολογίας κα. Βασιλική Κώνστα, αντιπροσωπίες Μοναχών και Μοναζουσών, εκπρόσωποι της Ακαδημαϊκής Κοινότητος του Α.Π.Θ., καθώς επίσης και πολλά πνευματικά παιδιά του αοιδίμου Γέροντος.

Ακολούθησε Αρχιερατικό Τρισάγιο υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μαλάουι κ. Φωτίου, επί του τάφου του π. Μαξίμου ο οποίος και ευρίσκεται όπισθεν του Ιερού Βήματος του Καθολικού, ενώ εν συνεχεία στο Αρχονταρίκι της Μονής πραγματοποιήθηκε εκδήλωση αφιερωμένη στο έργο του μακαριστού γέροντα με ομιλητές τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννη, και τους Αιδεσ. Πρωτοπρεσβυτέρους π. Ιωάννη Σκιαδαρέση, Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. και π. Γρηγόριο Σταμκόπουλο, Καθηγητή της Α.Ε.Α.Θ., οι οποίοι και σκιαγράφησαν την προσωπικότητα του αοιδίμου, ενώ στο τέλος διενεμήθη προς όλους ως ευλογία η νέα έκδοση της Μονής με τίτλο «Η Βασιλεία του Θεού εντός υμών εστίν», η οποία και περιέχει απομαγνητοφωνημένες ομιλίες και κηρύγματα του μακαριστού Γέροντα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.