Την Κυριακή Δ΄ Κυριακή των Νηστειών (Οσίου Ιωάννου της Κλίμακος), 7 Απριλίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο στην κατάμεστη από πιστούς και προσκυνητές Ιερά Μονή Γενεσίου Θεοτόκου Εξακουστής Μαλλών Ιεράπετρας, όπου και τέλεσε το ετήσιο Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της Γερόντισσας Φεβρωνίας Μοναχής, Ηγουμένης της Μονής.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της θεραπείας του δαιμονιζομένου νεόυ από τον Κύριο, τον οποίο δεν μπόρεσαν να θεραπεύσουν οι μαθητές Του, υπογραμμίζοντας ότι χωρίς νηστεία και προσευχή και γενικότερα πνευματικό αγώνα δεν αντιμετωπίζεται και δεν εκδιώκεται ο διάβολος.

Επίσης, αναφέρθηκε στην γεμάτη πίστη και έως τέλους αγαπητική, θυσιαστική και σταυρική ζωή της μακαριστής Ηγουμένης Φεβρωνίας, επισημαίνοντας ότι ως την τελευταία στιγμή της ζωής της αποτέλεσε μια ταπεινή εργάτρια του Ευαγγελίου, που συνέβαλε καθοριστικά για να θάλλει πνευματικά το μοναστήρι το οποίο ανοικοδόμησε και ίδρυσε ο Όσιος Χατζή-Ανανίας. Ευχήθηκε δε «η ευχή της να μας περισκέπει πάντοτε και η μνήμη της να είναι αιωνία και άληστος».

Στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας του Μεγ. Βασιλείου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, τέλεσε το ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της μακαριστής Καθηγουμένης Φεβρωνίας, ενώ μετά την απόλυση τέλεσε Τρισάγιο στον τάφο της Γερόντισσας που βρίσκεται στον αυλόγυρο της Μονής.
Τους ύμνους της ημέρας απέδωσε άριστα ο καλλικέλαδος πρωτοψάλτης του Ι. Μητροπολιτικού Ναού και Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Ιωάννης Αρώνης και οι συνεργάτες του.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.