Χριστουγεννιάτικο γεύμα, το παρατιθέμενο ετησίως κατόπιν προσκλήσεως των ηγετικών στελεχών των Ρωσικών αρχών εξωτερικής πολιτικής, παρετέθη και φέτος, στις 21 Ιανουαρίου 2019 στην Οικία Υποδοχών του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.

Απο πλευράς Εκκλησίας συμμετείχαν: ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, οι Αναπληρωτές του: ο Πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ και ο Αρχιμανδρίτης Φιλάρετος Μπουλέκωφ, οι Γραμματείς: ο επί διορθοδόξων υποθέσεων Πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ, ο επί υποθέσεων εξωτερικού Πρωθιερέας Σέργιος Ζβοναριόφ, ο επί διαθρησκειακών υποθέσεων Ιερέας Δημήτριος Σαφόνωφ, ενώ από πλευράς του ΥΠΕΞ της Ρωσίας παρέστησαν: ο υφυπουργός εξωτερικών κ. Γ. Καράσιν, ο Προϊστάμενος της Διευθύνσεως επί ομοσπονδιακών υποκειμένων, κοινοβουλίου και κοινωνικών συλλόγων κ. Σ. Γκριγκόργιεφ, ο Προϊστάμενος του Β’ Τμήματος των χωρών ΚΑΚ κ. Α. Ρουντένκο κα.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος, το οποίο έγινε σε θερμό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος. Μετά τη λήξη της συναντήσεως ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας και ο κ. Γ. Καράσιν αντήλλαξαν ενθύμια. Επίσης ο Πρόεδρος του ΤΕΕσ απένειμε ενθύμια και σε λοιπούς συνδαιτημόνες από πλευράς του ΥΠΕΞ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.