Μετά από καθυστερήσεις ετών, ο ορθόδοξος ναός που καταστράφηκε στην πτώση των Δίδυμων Πύργων το 2011, θα ολοκληρωθεί μετά από επτά χρόνια εργασιών.

Μετά από μια περιπέτεια που κράτησε χρόνια, προχωρά στη Νέα Υόρκη στον χώρο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, η κτίση της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας του Σαντιάγο Καλατράβα. Το έργο, το οποίο ξεκίνησε το 2014, σταμάτησε να προχωρά το 2017 ως αποτέλεσμα οικονομικών δυσλειτουργιών.

Μετά από χρόνια καθυστέρησης, η κατασκευή ξανάρχισε τον Αύγουστο του 2020 με στοχευμένη ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου το φθινόπωρο του 2021.

Η αρχική εκκλησία καταστράφηκε κατά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, με τη νέα δομή να αποτελεί πλέον σημαντικό μέρος του γενικού σχεδίου του κέντρου εμπορίου. Βρίσκεται μέσα στο πάρκο Ελευθερίας και γειτνιάζει με τους πύργους SOM, fumihiko maki και RSHP. Ήδη το έργο έχει προχωρήσει και οι ορθομαρμαρώσεις στην πρόσοψη του κτιρίου είναι έτοιμες.

Ο Σαντιάγκο Καλατράβα έχει σχεδιάσει αυτά τα μαρμάρινα πάνελ για να λάμπει ο ναός απαλά μετά από το σκοτάδι, ως φως ελπίδας για την τοποθεσία καθώς και την ευρύτερη πόλη.

Ο Σαντιάγκο Καλατράβα έχει σχεδιάσει αυτά τα μαρμάρινα πάνελ για να λάμπει ο ναός απαλά μετά από το σκοτάδι, ως φως ελπίδας για την τοποθεσία καθώς και την ευρύτερη πόλη.

Μόλις ολοκληρωθεί, η εκκλησία θα είναι άμεσα προσβάσιμη από το πάρκο Ελευθερίας ενώ ένας ανελκυστήρας θα παρέχει ένα επιπλέον μέσο εισόδου από το επίπεδο του δρόμου. Μετά την επανέναρξη της κατασκευής, η εκκλησία ελπίζει να ανοίξει μέχρι το φθινόπωρο του 2021 – που συμπίπτει με την 20ή επέτειο των επιθέσεων, όταν η αρχική εκκλησία καταστράφηκε.

Ανάμεσα σε άλλα έργα που γίνονται στο σημείο βρίσκεται και ένα κέντρο παραστατικών τεχνών, που σχεδιάστηκε από την αρχιτεκτονική εταιρεία REX, που αναμένεται να ανοίξει το 2023 και θα μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 1.000 άτομα σε έναν ευέλικτο, υπερσύγχρονο χώρο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.