ΚΥΠΡΟΣ ΝΕΑ: Το Σάββατο στις 12 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 12 το μεσημέρι στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα στην Αρχιεπισκοπή, θα τελεστεί η Εξόδιος Ακολουθία και η ταφή του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β’, ο οποίος εκοιμήθη το πρωί της Δευτέρας 7 Νοεμβρίου.

Από την Πέμπτη μέχρι και το Σάββατο (ημέρα της κηδείας), η σορός του Αρχιεπισκόπου θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, ενώ σύμφωνα και με τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου της Κύπρου, από σήμερα θα ανοιχθεί βιβλίο συλλυπητηρίων, το οποίο θα παραμείνει ανοικτό μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής.

Κατά την διάρκεια της Εξοδίου Ακολουθίας, όλες οι καμπάνες των Ιερών Ναών της Κύπρου θα ηχούν πένθιμα, ενώ οι σημαίες θα παραμείνουν μεσίστιες καθ’όλη τη διάρκεια του εκκλησιαστικού πένθους μέχρι και το Σάββατο.

Στην Εξόδιο Ακολουθία θα προαστεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ενώ Επικήδειο θα εκφωνήσει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, τοποτηρητής του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου.

Παράλληλα, τα μέτρα με τα οποία η Πολιτεία θα τιμήσει τον εκδημήσαντα Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’, αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου, το οποίο συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας, στο Προεδρικό Μέγαρο υπό την Προεδρία της Προεδρεύουσας της Δημοκρατίας, Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κας Αννίτας Δημητρίου.

Αφού τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Αρχιεπισκόπου πάρθηκαν οι παρακάτω αποφάσεις:

1. Την κήρυξη εθνικού πένθους από τη Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου μέχρι και την ημέρα της κηδείας, Σάββατο, 12 Νοεμβρίου. Κατά τη διάρκεια του πένθους, θα αναρτάται μεσίστια η σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας σε όλα τα σχολεία και τα κτήρια των κρατικών Υπηρεσιών.

2. Κατά τη διάρκεια του δημοσίου πένθους αναβάλλονται όλες οι επίσημες εκδηλώσεις. Αναβάλλεται επίσης η συμμετοχή των μελών της Κυβέρνησης και των αξιωματούχων του κράτους σε δημόσιες εκδηλώσεις.

3. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος και ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας θα παραστούν στην κηδεία.

4. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, οι Υφυπουργοί, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος θα υπογράψουν το βιβλίο συλλυπητηρίων για τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου.

5. Επικήδειο θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Εθνικό πένθος στην Κύπρο! Tο Σάββατο η Εξόδιος Ακολουθία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου – Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του

Σημειώνεται ότι λόγω απουσίας του Προέδρου της Δημοκρατίας στο εξωτερικό, προήδρευσε της συνεδρίασης η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, ενώ απουσίασαν από αυτή και ορισμένοι Υπουργοί, οι οποίοι συνοδεύουν τον Πρόεδρο στο εξωτερικό.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.