Η Ολομέλεια της Βουλής της Ρουμανίας ενέκρινε χτες τον νόμο με τον οποίο κηρύττεται η 16η Αυγούστου ως Εθνική Ημέρα ενημέρωσης για τη βία κατά των Χριστιανών.

Την ημέρα εκείνη θα φωτιστούν με κόκκινο χρώμα μεταξύ 20:00 -24:00 τα κτήρια του Κοινοβουλίου της Ρουμανίας, της Κυβέρνησης οι έδρες των τοπικών δημόσιων αρχών αλλά και το παλάτι και η αψίδα του θριάμβου στο Βουκουρέστι. Αυτό θα γίνει «ως ένδειξη συνειδητοποίησης από τους Ρουμάνους πολίτες για τη βία και τη δίωξη που υφίστανται και εξακολουθούν να υφίστανται σήμερα οι Χριστιανοί στον κόσμο», αναφέρει ο νόμος.

Ο εμπνευστής της συγκεκριμένης ημέρας στην έκθεση που κατέθεσε αναφέρει ότι το νομοσχέδιο έχει στόχο να ενημερώσει το κοινό, ιδίως τους νέους, για τον ρόλο του Χριστιανισμού στην ιστορία της Ρουμανίας για τη φύση και την έκταση των χριστιανικών διώξεων που συνεχίζονται μέχρι τις μέρες μας. Ακόμα ελπίζει ότι οι Χριστιανοί θα υπερασπιστούν το δικαίωμά τους να ασκούν την πίστη τους χωρίς φόβο και εμπόδια.

Η οργάνωση Open Doors προειδοποιεί ότι 1 στους 8 Χριστιανούς ζει σε χώρες με υψηλό επίπεδο δίωξης. Στην κορυφή της οργάνωσης, από την άποψη της έντασης και της σκληρότητας των διώξεων των Χριστιανών είναι η Βόρεια Κορέα, όπου η επίσημη «πίστη» είναι ο αθεϊσμός σε συνδυασμό με ένα είδος λατρείας της προσωπικότητας του αρχηγού του κράτους.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.