Την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021 o νέος Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λασιθίου Πύραρχος κ. Νικόλαος Μητσιογιάννης πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο και ζήτησε τις ευχές και την ευλογία του με την ευκαιρία ανάληψης των νέων καθηκόντων του.

Ο νέος Διοικητής των Π. Υ. Λασιθίου, τον οποίο συνόδευε ο Διοικητής της Π.Υ. Ιεράπετρας κ. Δημήτριος Καλλιοντζής, ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο για το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, επισημαίνοντας ότι το Πυροσβεστικό Σώμα πάντοτε επιδιώκει τη συνεργασία καί την αρωγή της Εκκλησίας.

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος καλωσόρισε εγκάρδια τον κ. Μητσιογιάννη, εξήρε το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην τοπική κοινωνία, τόσο στην Ιεράπετρα, όσο και στη Σητεία, και είχε μία εποικοδομητική συζήτηση για την πυροπροστασία των Ιερών Μονών καί των πολλών εξωκκλησίων, αλλά και για τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της τοπικής Εκκλησίας, ενόψει και της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου. Τέλος, ευχήθηκε καλή δύναμη και επιτυχία για την ανάληψη των ευθυνοφόρων καθηκόντων του και πρόσφερε ένα αναμνηστικό δώρο.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες και οι Ηγούμενοι των Ιερών Μονών Τοπλού Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης και Φανερωμένης Αρχιμ. Παΐσιος Δερμιτζάκης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.