Εθιμοτυπική επίσκεψη στον πλήρως ανακαινισμένο Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης στο Σουέζ πραγματοποίησε την Τετάρτη 30 Μαρτίου η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάϊρο κ. Μαρία Ζήση.

Η κ. Ζήση συνοδεύτηκε από την Γενική Γραμματέα της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου και Προϊστάμενη της Εφορείας Ναών, Κοιμητηρίων και Συγχωνευθεισών Κοινοτήτων κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, η οποία και την ξενάγησε εκθέτοντάς της όλα τα στάδια της εκ βάθρων πλήρους ανακαίνισης του Ιερού Ναού.
Η κ. Σκουφαρίδου ενημέρωσε την κ. Ζήση για την καθοριστική συμβολή και αρωγή της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρεία και Πάσης Αφρικής Θεοδώρου Β’ στην καθοδήγηση αλλά και στην εξεύρεση κεφαλαίων μέσω χορηγού, τον οποίον προσέγγισε ο ίδιος προσωπικά, για την επιτυχή πραγματοποίηση της ανακαίνισης.

Στην συνέχεια επισκέφτηκαν τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, όπως και τα Ελληνικά Κοιμητήρια στο Σουέζ.

Η κ. Ζήση δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την επίσκεψή της στους σημαντικούς αυτούς Ιερούς Ναούς και συνεχάρη την κυρία Σκουφαρίδου για την φροντίδα, αλλά και την αγάπη που επιδεικνύει, αφιερώνοντας την ζωή της σε έργα ευποιΐας.

Στην εθιμοτυπική επίσκεψη παρέστη και ο δικηγόρος της Ελληνικής Κοινότητας κ. Άιζατ Σάμι και ο υπεύθυνος ασφαλείας της Ε.Κ.Κ. κ. Μοχάμεντ Ναγκίπ.

Από την μεριά της η κυρία Σκουφαρίδου μετέφερε στην κυρία Ζήση την διαρκή και αταλάντευτη θέση της Διαχειριστικής Επιτροπής της Ελληνικής Κοινότητας για την συνεχή ανακαίνιση όλων των Ιερών Ναών με σκοπό να αποτελούν εκτός από τόπους θρησκευτικής λατρείας και στοιχεία προβολής της ενεργής πολιτισμικής μας κληρονομιάς, που παραλάβαμε όπως είπε από τις προηγούμενες γενιές Αιγυπτιωτών και οφείλουμε να την τιμήσουμε.

Εξέφρασε επίσης και την απόλυτη ικανοποίηση της για την άψογη συνεργασία της με τις υπηρεσίες ασφαλείας της πόλης του Σουέζ, οι οποίες και παρείχαν πολυπληθή αστυνομική συνοδεία καθ΄ όλη την διάρκεια της διαμονής τους στην πόλη.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.