Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σουηδίας και Πάσης Σκανδιναυΐας κ. ΚΛΕΟΠΑΣ, του κλήματος του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, επεσκέφθη εθιμοτυπικά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟ στην Έδρα του, καθότι εκλήθη από τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Γεροπλατάνου Παν. Αρχιμ. π. Κυπριανό Στραζέρου να μετάσχη στα Εγκαίνια του Πρεσβυτερείου (παπαδόσπιτο) της Ενορίας αυτής, τα οποία μαζί με τον Ποιμενάρχη μας θα τελέση το προσεχές Σάββατο, 8η Ιουλίου στις 7:30 το απόγευμα.

Τον Μητροπολίτη μας και τον Άγιο Σουηδίας συνδέει άρρηκτη φιλία από το 2014 που ανήλθε στον Επισκοπικό Θρόνο της Σκανδιναυϊκής αυτής φίλης Χώρας, εκλελεγμένος από την κορυφή της Ορθοδοξίας τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ και την περί Αυτόν Αγία και Ιερά Σύνοδο. Ο συνδετικός κρίκος των δύο Ιεραρχών είναι ο Παν. Αρχιμ. π. Σωσίπατρος Στεφανούδης, Κληρικός της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ο οποίος διακονεί το Σεπτό Οικουμενικό μας Πατριαρχείο στη Σουηδία επί έτη και συνεχίζει εν αποσπάσει την εκεί Ιερατική του πορεία.

Οι δύο Ιεράρχες συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, τόσο αφορώντα την καθ’ Ελλάδα Εκκλησία, όσο και το ταπεινό, μα αειφεγγές Φανάρι, που περικοσμεί την Οικουμενική Ορθοδοξία από την Βασιλίδα των Πόλεων! Το κλίμα που επεκράτησε ήταν πολύ θερμό και αδελφικό και η δοχή του Ποιμενάρχου μας, η δέουσα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.