ΕΘΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Την Πέμπτη 23 Μαΐου πανηγύρισε η Εθιά Αστερουσίων όπου βρίσκεται ο τάφος του Οσίου Ευμενίου του Νέου.

Παραμονή της εορτής χοροστάτησε στον εσπερινό ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας μετά του Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακαρίου.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης, ευχαριστώντας εκ καρδίας τον Μητροπολίτη κ. Μακάριο δια την πρόσκληση.

Την Κυριώνυμο ημέρα, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου ο Μητροπολίτης κ. Ανδρέας και εν συνεχεία τελέστηκε δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά πολλών κληρικών και πλήθους πιστών. Το θείο λόγο κήρυξε με φιλοκαλικά-αγιοπνευματικά μηνύματα, ο οικείος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος.

Τέλος, ως ένδειξη ευχαριστίας δια την στήριξη που προσφέρει ο Δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων κ. Μανόλης Κοκοσάλης στο προσκύνημα του Οσίου Ευμενίου, ο Μητροπολίτης κ. Μακάριος του επέδωσε την ύψιστη διάκριση της Εκκλησίας της Κρήτης, τον Σταυρό των Αποστόλων Παύλου και Τίτου.

Μεταξύ άλλων παρεβρέθησαν, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Φραγκίσκος Παρασύρης, ο Δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων κ. Μανόλης Κοκοσάλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Νίκος Συριγωνάκης και ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής και πρ. Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.