Στα πλαίσια της προσπάθειας για άνοιγμα των συνόρων μεταξύ αρχικά των κρατών - μελών της ΕΕ

Και με στόχο την προώθηση του τουρισμού την περίοδο του καλοκαιριού η Κομισιόν σήμερα προχώρησε σε ανακοίνωση προτάσεων και προτροπών προς τα κράτη της ΕΕ. Στις ανακοινώσεις περιλαμβάνεται και επισήμανση για την εγκατάσταση στα κινητά από τους πολίτες της ΕΕ εφαρμογών για την ιχνηλάτηση επαφών λόγω κορονοϊού. Προς το παρόν η Κομισιόν μιλάει για εθελοντική και όχι υποχρεωτική εγκατάσταση των εφαρμογών αυτών. Στο σχετικό κείμενο αναφέρεται μεταξύ άλλων:

“Τα κράτη μέλη, με την υποστήριξη της Επιτροπής, συμφώνησαν σε κατευθυντήριες γραμμές για τη διασφάλιση της διασυνοριακής διαλειτουργικότητας μεταξύ των εφαρμογών ανίχνευσης, έτσι ώστε οι πολίτες να μπορούν να προειδοποιούνται για πιθανή μόλυνση με κοροναϊό όταν ταξιδεύουν στην ΕΕ. Αυτό θα καθοδηγήσει τους προγραμματιστές, που συνεργάζονται με τις εθνικές υγειονομικές αρχές. Τέτοιες εφαρμογές ανίχνευσης πρέπει να είναι εθελοντικές, διαφανείς, προσωρινές, με ασφαλή τρόπο, χρησιμοποιώντας ανώνυμα δεδομένα και πρέπει να βασίζονται στην τεχνολογία Bluetooth και να είναι διαλειτουργικές διασυνοριακά, καθώς και μεταξύ λειτουργικών συστημάτων.

Η διαλειτουργικότητα είναι ζωτικής σημασίας: οι πολίτες της ΕΕ πρέπει να είναι σε θέση να λαμβάνουν ειδοποιήσεις για πιθανή μόλυνση με ασφαλή και προστατευμένο τρόπο, οπουδήποτε και αν βρίσκονται στην ΕΕ, και οποιαδήποτε εφαρμογή χρησιμοποιούν. Η Επιτροπή υποστηρίζει τα κράτη μέλη στην εξεύρεση της σωστής λύσης, σύμφωνα με τις αρχές που ορίζονται στην εργαλειοθήκη της ΕΕ και τις οδηγίες της Επιτροπής για την προστασία των δεδομένων”.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.