Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει η «Εθελοντική Διακονία Ασθενών» στον πρώτο κύκλο της θεωρητικής εκπαίδευσης νέων εθελοντών που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου 2024.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Οι ανάγκες στη κοινωνία μας είναι πολλές.

Τα δυσάρεστα περιστατικά δυστυχώς είναι παρόντα στη καθημερινότητά μας.

Ωστόσο, η διάθεση προσφοράς, συνεχώς πολλαπλασιάζεται.

Δεκάδες συνάνθρωποί μας έχουν ήδη δηλώσει διάθεση να συμμετέχουν στη μεγάλη ομάδα της Διακονίας. Το Σάββατο 20/4 και τη Κυριακή 21/4 θα διεξαχθεί ο πρώτος κύκλος της θεωρητικής εκπαίδευσης των νέων εθελοντών της Διακονίας.

Θες και εσύ να νιώσεις τη χαρά της προσφοράς;

Θες και εσύ να νιώσεις τις όμορφες στιγμές του εθελοντισμού;

Κάλεσε τώρα στα 2107252706 και 2107752706 και δήλωσε συμμετοχή.

Η ιστορία της Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών
Συναισθανόμενος την ανάγκη του μοναχικού ασθενή στο νοσοκομείο, ο π.Βασίλειος Κοντογιάννης εφημέριος του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών, ξεκίνησε συστήνοντας άτυπο δίκτυο εθελοντών με την επωνυμία Εθελοντική Διακονία Ασθενών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (Ε.Δ.Α.Ν.Ι.).

Το 2003, διοργανώθηκε στο Αμερικάνικο Κολέγιο ημερίδα με θέμα «Συμπαράσταση αγάπης στο νοσηλευόμενο αδελφό μας» από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, στα πλαίσια της οποία προσεκλήθησαν οι παριστάμενοι να συμμετέχουν στο πρόγραμμα της Ε.Δ.Α.Ν.Ι.

Η Ε.Δ.Α.Ν.Ι., επί μία τετραετία εξελισσόταν – αναπτυσσόταν με την άτυπη οικονομική συνεισφορά, την πολύτιμη γνώση και την επιστημονική εμπειρία εθελοντών συνεργατών.

Τον Μάιο του 2007 επιδιώκοντας τη νομότυπη οικονομική υποστήριξη της Ε.Δ.Α.Ν.Ι. συγκροτήθηκε Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο με την επωνυμία «Σύλλογος Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών», του οποίου το καταστατικό επικυρώθηκε με την υπ΄ αριθμ. 26825/16-5-2007 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.