Με λαμπρότητα και με τα προβλεπόμενα των υγειονομικών διατάξεων, εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου και ενδόξου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου στον φερώνυμο Ιερό Ναό στον Μαλακώντα του Δήμου Ερέτριας, όπου την παραμονή της εορτής Δευτέρα 29ης Νοεμβρίου εσπέρας τελέσθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός.

Στην ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού ιερούργησε ο Αρχιμ. Θεαγένης Κόλλιας-Εφημέριος της Ενορίας, με την συμμετοχή του Πρωτοπρεσβ. Σταματίου Μπασδέκη-Εφημερίου Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού, των Οικον. Κυριακού Κοκκάλα-Εφημερίου Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Αμαρύνθου, Χαραλάμπους Ραμαντανάκη-Εφημερίου Ιερού Ναού Παναγίας Παραβουνιώτισσας Ερέτριας και του Πρεσβ. Δημητρίου Παλληκαρίου-Εφημερίου Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μύτικα.

Πριν την απόλυση ο π. Σταμάτιος Μπασδέκης ομίλησε για τον βίο του Αγίου Ανδρέου.

Την δε κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο Αρχιμ. Νεκτάριος Ευγενικός-Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως, με τη συμμετοχή του π. Θεαγένους Κόλλια και του Διακόνου Ευγενίου Τσάλλα.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Νεκτάριος εστιάζοντας το κήρυγμα στο εορταζόμενο άγιο.

Παρών, μεταξύ των πιστών, έδωσαν να τιμήσουν την εορτή ο Δήμαρχος Ερέτριας κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος ο Αντιδήμαρχος κ. Ευάγγελος Τσώκος.

Επίσης τους ύμνους απέδωσαν ο Αναγνώστης – Ιεροψάλτης του Ιερού Ναού κ. Ζήσης Φουρμούζης με τον Ιεροψάλτη του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας κ. Δημήτριο Πετρογιάννη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.